Știri locale

Educația schimbă totul! Liceenii care învață limba rromani merg cu daruri la copiii din centrele de plasament

Comunicat de presă: Știm că orice copil se bucură atunci când primește un dar, oricât de mic ar fi.

 

Am fost și noi copii și știm că momentele de așteptare a lui Moș Nicolae și a lui Moș Crăciun sunt trăiri magice. ,,Dăruim pentru zâmbete, de Sf. Nicolae!”, este mesajul elevilor liceeni din municipiul Botoșani, care studiază limba rromani.  

 

Liceenii de etnie rromă din municipiul Botoșani doresc să aducă zâmbete pe chipurile copiilor  din centrele de plasament, astfel că, în data de 6 decembrie 2019, ora 9.00, aceștia vor fi prezenți,  încărcați de daruri, la Școala Profesională Specială ,,Sf. Stelian” Botoșani. Au colectat pentru ei, jucării, hăinuțe și dulciuri.

 

 



 

 

 

 

Pe lângă darurile oferite copiilor, elevii au pregătit pentru aceștia un mic spectacol, astfel, elevii de la Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian vor interpreta melodii cu specific de iarna, elevii de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga” îi vor învăța pe copii jocuri educative, cei de la Liceul cu Program Sportiv îi vor antrena in tot felul de jocuri sportive etc.

 

Vrem să ajutăm, vrem ca populația să ne perceapă altfel, vrem ca mass-media să vorbească frumos despre noi! Acesta este mesajul tuturor elevilor liceeni de etnie rromă  din Botoșani, iar dacă copiii vor primi darurile noastre, înseamnă că deja s-a schimbat ceva în mentalitatea lor.

 

Scopul activității este: Educarea elevilor în spiritul toleranței și nediscriminării, al implicării  și responsabilizării lor la nivelul comunității locale.

 

Activitatea este organizată de Partida Romilor Pro Europa – Sucursala Județeană Botoșani în parteneriat cu Școala Profesională ,,Sf. Stelian” Botoșani, coordonată de prof. Petronia Scripcariu, inspector școlar pentru minorități naționale la Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Prof. Petronia SCRIPCARIU