Administrație Politică Știri locale

ALDE dă o nouă lovitură: primul botoșănean adjunct al CNAIR, drumuri și autostrăzi

Radu Judele

Pentru prima oară, un botoșănean va deveni adjunct al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

Acesta va fi susținut de ALDE Botoșani pentru a ocupa această funcție, are experiență în domeniu, în trecut a ocupat funcția de director al Direcției Județene de Drumuri și Poduri Iași.

Este a treia lovitură pe care o dă ALDE Botoșani de când susține PNL la Guvernare la nivel central, după numirea prefectului județului și funcția de director adjunct al Agenției Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor care va fi ocupată de Bogdan Dăscălescu. 

 

 



 

 

Una dintre funcțiile de director adjunct al CNAIR va fi ocupată cu susținerea ALDE Botoșani de Radu Judele, potrivit surselor din mediul politic.

Acesta a fost director la Drumurile Județene Iași în urmă cu mai mulți ani și familia sa avea o firmă care lucra în domeniul drumurilor. 

Radu Judele a fost administrator public al Consiliului Județean Botoșani până în 2016, fiind promovat pe funcție de Florin Țurcanu când acesta era președinte al CJ și al PNL Botoșani. 

Judele a fost printre primii din PNL care i-a cerut demisia lui Țurcanu din partid când acesta a început să aibă probleme cu Justiția. 

La alegerile din 2016 a fost ales consilier județean pe lista PNL Botoșani, dar a demisionat mai apoi pentru a părăsi PNL și a deveni președinte al PMP Filiala Botoșani, iar în 2019 s-a înscris în ALDE Botoșani, după ce conducerea partidului a fost preluată de Florin și Roxana Țurcanu.