Știri locale

Cele mai bune ceaiuri medicinale

In principiu, oamenii cauta ceaiuri medicinale atunci cand sunt raciti sau ii doare in gat. Cu toate acestea exista ceaiuri care te pot ajuta sa scapi si de alte afectiuni. Voi incerca sa fac o lista care sa cuprinda ceaiurile care pot trata sau ameliora cat mai multe afectiunii.

 

Ceaiul de tei este aparent unul dintre cele mai bune ceaiuri medicinale pentru raceala. Este de asemenea si unul dintre cele mai comune. Nu te ajuta sa scapi doar de raceala si gripa ci si de tensiunea arteriala sau de migrene. Functioneaza ca un adevarat sedativ astfel ca e indicat sa il bei inainte de a te culca pentru a avea un somn linistitor.

Ceaiul de musetel este la fel de comun precum cel de tei insa proprietatile acestora sunt oarecum diferite chiar daca rezultatele pot fi asemanatoare. Musetelul este recunoscut pentru proprietatile sale miraculoase in ceea ce priveste tratarea inflamatiilor si a infectiilor dar poate ajuta si la ameliorarea ulcerului, indigestiei, diareei, durerilor menstruale etc.

Ceaiul de menta este recunoscut pentru ajutorul pe care il poate da in perioadele in care esti racit deoarece desfunda caile respiratorii si are proprietati antibacteriene, lucru care te ajuta sa scapi de infectiile care iti provoaca raceala sau gripa. Te poate ajuta, de asemenea, sa scapi de durerile din gat, de diaree sau de starile de voma.

Daca iti place mai mult, il poti inlocui cu ceaiul de cimbrisor, care face si el minuni atunci cand respiri mai greu. Te poate ajuta si in cazul astmului bronsic.

Ceaiul de papadie, chiar daca nu e foarte placut la gust, iti poate ajuta ficatul sa functioneze mai bine. Desi baza e radacina acesteia, pentru a prepara ceaiul poti folosi toate partile plantei.

Ceaiul de salvie este indicat pentru reglarea colesterolui. Te poate astfel ajuta sa slabesti dar si sa iti menti inima si vasele sangvine cat mai sanatoase.

Ceaiul negru si ceaiul verde sunt recunoscute pentru proprietatile lor antioxidante. Te ajuta sa scapi de toxinele din corp, sa intensifici arderile si sa iti reglezi metabolismul. Cu alte cuvinte, te ajuta sa slabesti.

Ceaiul de anghinare ajuta atat la digestie cat si la mentinerea ficatului sanatos. Daca il folosesti ca tratament, trebuie sa bei timp de o luna cate doua cani pe zi.

Ceaiul de galbenele este ideal pentru ameliorarea gastritei. Acesta are proprietati antiinflamatorii si antibacteriene, putand sa te ajute sa scapi si de afectiunile cavitatii bucale. Poate fi folosit si pentru uz extern, la fel ca cel de musetel, pentru tratarea ranilor.