Administrație Știri locale

Viceprimarul PSD Andrei despre anularea licitației pentru tramvaie. Cât este realitate și cât discurs politic?

La începutul anului  2019, pe 14 ianuarie, PSD Botoșani anunța cu maximă mândrie începerea procedurii de achiziție a nouă tramvaie de către Ministerul Dezvoltării cu fonduri europene. 

Pentru achiziția tramvaielor din Craiova, spre exemplu, fostul Guvern PSD a anulat o licitație și pe a doua a amânat-o atât de mult încât anularea a fost făcută după venirea Guvernului PNL, dar de către comisia pusă de fosta conducere PSD. 

Pentru tramvaiele pe care fostul Guvern a anunțat că le cumpără pentru Botoșani au fost făcute două oferte prin vara trecută și … nu s-a mai auzit absolut nimic.

Licitația a fost anulată pe 28 noiembrie 2019, Guvernul PNL a fost învestit pe 4 noiembrie 2019. 

 

 



 

 

De ce nu a anunțat PSD niciun câștigător al licitației pentru tramvaiele destinate municipiului Botoșani în aproape un an de zile nu a explicat niciun lider PSD.

Până în noiembrie 2019, Guvernul PSD a avut timp berechet să finalizeze licitația și să stabilească firma care va livra tramvaiele pentru Botoșani, Astra Vagoane sau o companie din Turcia, dar nu a făcut asta. 

La 24 zile distanță de la preluarea Guvernării de către PNL, licitația pentru tramvaiele din Botoșani se anulează, reamintesc faptul că pentru lotul destinat municipiului Craiova licitația s-a anulat și pe vremea PSD. 

Chiar este cineva, în afara unor extremiști din PSD, care să creadă că licitația a fost anulată de noua guvernare? 

Dar faptul că licitația pentru drumul Botoșani-Târgu Frumos a fost anulată de Guvernul PSD chiar dacă erau 10 (ZECE) oferte, cine este de vină? Pe bune? Cum poate să vină cineva din PSD să vorbească de licitații anulate când avem acest exemplu care ne umple de nervi?

Viceprimarul Cosmin Andrei a încercat, printr-un comunicat de presă, să atragă atenția și să lovească, firesc din calitatea lui de candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, în primarul Cătălin Flutur și în guvernarea PNL. 

 

 



 

 

Problema nu este încercarea lui firească din calitate de candidat, ci mesajul din comunicatul de presă: ”Șinele de tramvai din municipiul Botoșani nu au fost nici acestea reparate sau înlocuite în mandatul actualului primar Flutur”. 

În primul rând, actualul mandat de primar al lui Flutur coincide perfect cu al doilea mandat de viceprimar al lui Cosmin Andrei impus pe funcție de majoritatea PSD din Consiliul Local. 

Apoi, șinele de tramvai din Botoșani nu au fost reparate în actualul mandat pentru că fostul guvern PSD nu a ținut cont de faptul că PSD are majoritatea în Consiliul Local Botoșani, ci de faptul că primar este un liberal, motiv pentru care nu a semnat în ultimii trei ani proiectul de modernizare prin fonduri europene. 

E OK! să vorbești despre subiectele arzătoare din Botoșani în calitate de aspirant la funcția de primar, dar trebuie să ai grijă ce spui și să nu uiți ce funcție deții … doar de prin 2012 și despre ce s-a întâmplat cu adevărat în aceste subiecte. 

Aș fi preferat ca viceprimarul Andrei când vorbește despre subiectul tramvaielor să nu îl transforme în subiect politic pentru că el nu are personal nicio vină pentru toate întârzierile din proiectul de modernizare a liniilor de tramvai și cel de achiziție a noilor tramvaie, deși acestea poartă vina foștilor guvernanți. 

În rest, mult succes!

 

Bogdan CALINIUC