Știri locale

Un fost primar de Botoșani dă în judecată un celebru ziarist de la nivel central și îi cere daune morale de 50.000 euro

Fostul primar al municipiului Botoșani și ex-președintele PSD, Ovidiu Portariuc, a anunțat că va intenta proces unui celebru jurnalist de la nivel central și că îi va cere daune morale de 50.000 euro. 

Ovidiu Portariuc a făcut anunțul pe contul său de Facebook și spune că jurnalistul Grigore Cartianu l-ar fi prejudiciat din mai multe puncte de vedere printr-un articol despre activitatea sa în perioada în care a condus Loteria Română. 

Fostul primar spune că va dona banii, dacă va câștiga procesul, unei școli de jurnalism și unor cămine de copii sau bătrâni. 

 



 

 

”Am aflat azi cu surprindere, ca a aparut un articol intr-un asa zis site de stiri, de fapt un blog, o pagina a unor indivizi care isi spun ziaristi in care sunt prezentat ca devalizator al Loteriei Romane. Articolul este scris voit cu rea credinta si plin de minciuni, dezinformari, manipulari grosolane care imi aduc prejudicii de imagine, lezandu-mi demnitatea, onoarea si dreptul la propria imagine.

 

Il anunt oficial si public pe semnatarul acestui articol, #GrigoreCartianu ca va trebuie sa probeze in instanta toate elucubratiile raspandite in planul public. Voi cere daune morale in valoare de 50.000 euro, suma pe care o voi dona unei scoli de jurnalism din Romania si unor camine de copii sau batrani.

 

Loteria Romana, o institutie cu o traditie de peste 100 ani, pe care am avut onoarea sa o conduc aproape un an si jumatate, este o institutie unde legea este respectata, procedurile sunt clar definite si nu exista nici cea mai mica indoiala privind legalitatea operatiunilor. In mandatul meu, alaturi de profesionistii din Loteria Romana, am reusit sa crestem profitul companiei cu peste 10 milioane de euro, suma virata bugetului de stat, am sustinut numeroase actiuni filantropice, culturale,sportive si umanitare si am modernizat un sistem informatic loteristic vechi de 3o de ani”, a postat Ovidiu Portariuc pe contul său de Facebook. 

 

Ovidiu Portariuc a fost primar al municipiului Botoșani în perioada 2012-2016, după ce a pierdut alegerile din 2016 a fost consilier personal al fostului ministru al Finanțelor, după care a condus Loteria Română, iar acum activează în mediul privat.