Știri locale

Împușcături pentru o captură de țigări de contrabandă de 123.250 lei FOTO-VIDEO

Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 10.490 de pachete cu ţigări  de contrabandă în valoare de peste 123.000 de lei.

 

În data de 08/09.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, la care au participat şi poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut.

În jurul orelor 03.30, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, au fost observate, pe direcţia localităţii de frontieră Horia, judeţul Botoşani, mai multe persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut către interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

 

 



 

 

La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de condiţiile meteo şi de întuneric, persoanele au abandonat coletele și s-au îndreptat către localitate. Întrucât cetăţenii în cauză nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. 

În cel mai scurt timp, pe baza relaţiilor de cooperare, s-a luat măsura informării autorităților moldovene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a evenimentului. 

În apropierea locului unde au fost descoperite coletele, iar poliţiştii de frontieră au identificat şi un cetăţean român, domiciliat în judeţul Botoşani, care a fost condus la sediu pentru clarificări.

La inventarierea bunurilor a rezultat cantitatea de 209.800 de ţigarete (10.490 de pachete cu ţigări), în valoare de 123.258 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţişti, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

SURSA: Purtător de cuvânt S.T.P.F. Botoşani

Comisar de poliţie RĂCNEA MINODORA