Știri locale

Probleme în USR. Gelu Graur nu ar mai candida la Primărie. Drancă îi dă replică înainte de anunțul oficial

Președintele USR Botoșani, Andrei Drancă, a transmis presei o declarație prin care anunță că filiala locală va hotărî dacă Gelu Graur mai este sau nu candidatul partidului la funcția de Primar al municipiului Botoșani, deși Graur a convocat o conferință de presă abia pentru joi la ora 10.00 în care este posibil să facă anunțul oficial. 

Reacția lui Drancă vine în urma unui articol de presă publicat de un ziar online local în care se anunța renunțarea lui Graur la candidatura la Primărie ca urmare a faptului că pe lista USR pentru Consiliul Local ar fi fost pus abia pe poziția cinci. 

Vă prezentăm integral declarația lui Andrei Drancă, liderul USR Botoșani: 

 



 

loading…

 


”Am citit cu surprindere declaraţiile domnului Eugen Graur prin presă. Deocamdată la USR nu este depusa din partea lui nicio demisie nicio inştiinţare că ar renunţa la desemnarea candidaturii lui la funcţia de primar al municipiului Botoşani. 

Întradevăr au fost cerinţe din partea lui de a fi mutat de pe poziţia 5 pe poziţia 1 pe lista de candidaţi la Consiliul Local şi de a aduce în USR prorpia sa echipă de campanile. Dar domnul Eugen Graur a fost refuzat şi fiind jurist a conştientizat şi el că modificarea listei votate de membrii nu este statutară şi nu se poate modifica ordinea pe o ilstă votată de toţi membrii filialei municipal Botoşani. Procesul de vot privind candidaţii şi ordinea acestora pe lista de consilieri a fost democratic, transparent si chiar în prezenţa presei. 

Dar cazul domnului Eugen Graur cu poziţiile obţinute în urma votului nu este singular vă pot da exemplu si din Bucureşti, unde Ana Ciceala candideaza pentru Primaria Sectorului 3 dar pe lista de consilieri locali a fost aleasa pe locul 3. 

Cât despre acuzaţiile de înţelegeri şi de blaturi, acestea sunt total nefondate. Alegerile candidatilor si a listelor în USR se fac democratic, prin votul tuturor membrilor si nu se fac prin birouri de cativa oameni precum în partidele istorice. 

 



 

 

 

 

Deocamdată toate candidaturile urmează a fi validate de Biroul Judeţean USR, în urma analizei procesului votului si a apoi a analizei actelor din fiecare dosar de candidat prinvind incompatibilitatea, s-au solicitat declaraţie de conflict de interese, declaraţie de necolaborare cu Securitatea sau alte servicii secrete, declaraţie de avere şi cazier. 

După aceste ieşiri a domnului Eugen Graur în mass-media, va fi convocată o şedinţă comună a Biroului Local Botoşani şi a Biroului Judeţean pentru a lua o hotărâre în acest caz, decă el va mai fi candidatul USR la Primăria municipiului Botoşani”. 

 

 

 

 

Art. 75. punctul 3 din Statutul USR (3) Adunarea Generală a Filialei Locale desemnează, prin vot secret, candidaţii pentru funcţiile de consilieri locali, ordonând candidaţii în ordinea descrescătoare a numărului de voturi obţinute.