Administrație Știri locale

Autobuze Euro 6 cu aer condiționat și 73 locuri fiecare înlocuiesc actualele tramvaie

În următorii ani, adică în intervalul în care va fi reabilitată calea de rulare și vor fi achiziționate tramvaie noi, transportul în comun al botoșănenilor va fi asigurat de autobuze moderne, cu o capacitate de 73 de persoane fiecare, confortabile, ușor de accesat de la nivelul stațiilor inclusiv de către persoanele cu dizabilități, dotate cu aer condiționat și aparatură de sonorizare.

Astăzi s-a semnat contractul dintre Eltrans și furnizorul autobuzelor Isuzu prin care vor fi înlocuite actualele tramvaie pentru următorii patru-cinci ani. 

 

 



 

 

 

”Reușim astfel să scoatem din trafic vagoanele care, din nefericire, au fost implicate în ultima perioadă în evenimente rutiere minore din cauza stării precare a căii de rulare.

Am reușit astfel să mă țin de cuvânt în ceea ce privește introducerea în cel mai scurt timp posibil a unor autobuze moderne în transportul public de călători din municipiul nostru.

Regret, în același timp, timpul prețios pierdut de orașul nostru în rezolvarea acestei probleme din cauza obtuzității și incompetenței vechilor guverne ale PSD, care au ținut în sertar în mod nejustificat, ani în șir, proiectele de modernizare a transportului local de călători din Botoșani. Imediat după instalarea la Palatul Victoria a Guvernului PNL condus de Ludovic Orban, în luna noiembrie 2019, cele două proiecte cu finanțare europeană au fost ”descoperite” din sertarele în care fuseseră ”uitate” și astfel am putut semna documentele necesare demarării lor”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

 

 

 

Eltrans a luat în leasing operațional 9 autobuze noi care voi înlocui tramvaiele până când va fi modernizată linia de rulare și vor fi achiziționate noile tramvaie. La prețul de 18.000 lei lunar pentru fiecare, reiese faptul că în perioada de folosire se vor cheltui exact prețul a două tramvaie noi, doar că după finalul celor 5 ani municipiul va rămâne cu banii dați și fără niciun autobuz în inventar, deoarece leasingul operațional este similar cu închirierea. 

La toate acestea se adaugă și sumele pe care Eltrans trebuie să le investească în salariații proprii pentru a avea șoferi autorizați pentru transportul în comun cu autobuzul.

 

loading…