Administrație Politică Știri locale

VIDEO Când UE merge spre electric, Botoșani aduce autobuze diesel. ”5-7 ani tot nu vom vedea tramvaie noi”

Femeia de afaceri Mihaela Stoiciuc, care are cele mai mari șanse să candideze la funcția de primar al municipiului Botoșani susținută de Pro România, a criticat în termeni duri achiziția autobuzelor diesel de către Primărie pentru înlocuirea tramvaielor pe timpul lucrărilor la schimbarea căii de rulare. 

Într-o conferință de presă la sediul Pro România, Mihaela Stoiciuc a catalogat totul ca fiind o afacere din care botoșănenii vor avea de pierdut. 

Poluarea și prețul plătit pentru autobuze sunt cele două elemente din care aceasta a tras concluzia că totul este o afacere a unor persoane aflate acum la conducerea Primăriei. 

 



 

 

 

”Când toată Uniunea Europeană merge spre ”green”, noi luăm diesel. În ce măsură această achiziție s-a făcut în interesul cetățenilor? Nimeni nu face leasing operațional pe 5-7 zile… este recomandat pe 2 maxim 4 ani pentru că altfel nu mai este eficient financiar… Încasări de 240.000 lei lunar la Eltrans, cheltuielile cu leasing-ul 162.000 lei, nu mi se pare o cheltuială eficientă. Bugetul primit este dublu față de anul trecut. De ce? Sunt atâtea priorități. Se puteau direcționa acești bani pe repararea străzilor. Mă face să cred că 5-7 ani tot nu vom vedea tramvaie pe străzile Botoșaniului”, a declarat Mihaela Stoiciuc Vasilică


 

 

 

loading…