Administrație Știri locale

Primarilor le-a căzut fața. Ministrul Mediului i-a anunțat că vor fi amendați pe persoană fizică pentru mizeria din localități VIDEO

Anunț șoc făcut de un ministru liberal într-o sală înțesată de primari liberali. Aceștia se așteptau la sprijin total și au aflat că vor primi amenzi. 

Adus la Botoșani de senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani, ministrul Mediului, Cătălin Alexe, a anunțat că legislația va fi modificată în așa fel încât primarii să fie amendați pe persoană fizică pentru mizeria din localități. 

Totul a plecat de la un dialog între Cătălin Rotundu, primarul comunei Dângeni, care este și secretar general al PNL Botoșani, și ministrul Mediului, căruia i-a cerut protejarea primarilor și primăriilor în fața controalelor Gărzii de Mediu pentru zonele din localități unde se aruncă gunoaie la întâmplare.  

 



 

 

 

 

Declarația ministrului Mediului le-a închis gura primarilor și tuturor celor prezenți în sală la ședința Comisiei senatoriale prezidate de Costel Șoptică. 

”Ne propunem să modificăm legislația, în așa fel încât prima amendă să vină pe UAT în cazul în care nu se ecologizează zona și a doua vine exclusiv pe primar. Într-o comunitate, preotul, primarul și învățătorul sunt cei care fac cea mai bună educație. Din păcate n-au ajuns problemele de mediu atât de importante pentru alegători, că dacă erau importante și primarii se aplecau mai mult asupra lor”, a răspuns ministrul Mediului, Costel Alexe.

Ministrul le-a spus primarilor din județul Botoșani că în timp ce la ei problemele de mediu sunt pe ultimul loc, în București viitoarea campanie electorală va fi axată eminamente pe problemele de poluare.

 

 

loading…