Administrație Știri locale

Se taie banii de la zilele orașului, ONG-uri, sport și se alocă pentru combaterea Covid19

Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani
Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani

Într-un comunicat de presă al Primăriei Botoșani se anunță că la sfârșitul acestei luni va avea loc o rectificare bugetară extraordinară pentru alocarea de fonduri suplimentare pentru combaterea Coronavirus. 

 

Ședința de consiliu municipal din această lună va avea loc pe data de 31 martie.

Lucrările ședinței vor avea loc de la distanță, prin intermediul aplicației instalate pe tabletele consilierilor municipali, care își vor putea exprima punctele de vedere și vor putea vota electronic.

Primarul Cătălin Flutur a redactat un proiect de hotărâre care vizează o rectificare de buget excepțională, în condițiile crizei provocate de coronavirus.

 

 



 

Edilul-șef solicită votul consilierilor pentru alocarea de sume suplimentare pentru cheltuielile pe care le presupune lupta cu pandemia, inclusiv pentru achiziția de materiale de protecție și dezinfecție, precum și achiziția de aparatură medicală în regim de urgență. 

”Conform proiectului lui Cătălin Flutur, vor fi tăiate alocările bugetare pentru cheltuieli neesențiale, precum organizarea de manifestări publice cu ocazia zilei orașului sau finanțarea proiectelor asociațiilor neguvernamentale din cultură sau sport (într-o perioadă în care oricum nu mai sunt organizate competiții sportive) etc. Toți acești bani vor fi direcționați pentru cheltuielile extraordinare presupuse de măsurile luate la nivel local împotriva pandemiei”, se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Botoșani. 

 

 

 

 

loading…