Administrație Știri locale

VIDEO Primar revoltat pe luptele între PSD și PNL: ”E posibil să avem 1000-2000 de infectați cu Coronavirus? Unde îi internați? Cum îi tratați?”

Un primar de comună din județul Botoșani a postat o înregistrare video pe rețelele de socializare în care își arată dezamăgirea față de războiul politic pe care liderii PNL și PSD de la nivel județean îl continuă cu toate că prioritatea acum ar fi apărarea botoșănenilor în fața Covid-19. 

Edilul de la țară le cere liderilor politici să renunțe la luptele fără rost și să iasă să convingă botoșănenii să stea în casă, să își folosescă influnța politică să aducă aparatură medicală de urgență în județ. 

Este vorba despre Cătălin Rotundu, primarul comunei Dîngeni. Acesta le cere liderilor PSD și PNL, șefilor din Consiliul Județean și Instituția Prefectului să stabilească o strategie prin care pot fi ocrotiți pensionarii, persoanele care nu se pot deplasa, familiile care nu mai au venituri, bunicii care își cresc nepoții pentru că părinții le-au plecat la muncă peste hotare. 

 

 

 

 



 

 

”Ceea ce mă sperie este acest scandal vis-a-vis de spitalele care să fie utilizate pentru a fi internați posibilii pacienți infectați cu virusul Covid. 

 

Observ că nu aveți niciun fel de plan stabilit, niciun fel de strategie la nivel de județ. Constat că politicienii în loc să solicite cetățenilor să fie respectată Legea să stea în casă, să meargă între oamenii și între comunități să-i conștientizeze pe primari de situație, să încerce să facă la fiecare UAT o atitudine responsabilă în administrare. Asistăm la tot aceleași scandaluri mizere prin crearea de mici clinciuri între politicienii locali și nu vedem soluțiile pe care ar trebui ca un om responsabil să vină să le spună populației din județ. 

 

Este inexplicabil cum nu reușim să scăpăm de această politică mizeră, iresponsabilă. Toată lumea dă vina pe celălalt, acum nu este bun spitalul cutare. 

Oameni buni, e posibil ca în două săptămâni în Botoșani să avem 1000-2000 de pacienți infectați cu Coronavirus. Cum îi tratați? Ați pus această întrebare? Ce faceți? Unde îi internați? Dumneavoastră veți merge din scandal în scandal, veți găsi iarăși teme și teme în mintea dumneavoastră mică de a găsi cumva tot felul de avantaje că îl faceți pe cetățean să vă voteze. Nu! Nu o să reușiți!

 E posibil să nu mai aveți nici cine să vă voteze dacă mergem și continuăm așa să facem administrație e posibil să nu avem electorat sau să avem cel puțin pe jumătate. 

Acolo vreți să ajungem?

Nu vă văd să puneți mâna pe treabă? Să vedeți dacă sunt producători autohtoni de măști? Sunt producători în județ de mănuși sau altfel de material de protecție? Nu vă văd să luați temele principale să le scrieți pe o hârtie, să ieșiți în media și să spuneți cum e mai bine. 

De ce nu apelați la toți prietenii pe care îi aveți, ACUM? La toate pilele și relațiile pe care le-ați folosit cu toții și ați ajuns unde ați ajuns sau ați construit ce ați construit și acum să apelați la ele să apelați să aduceți aparatura necesară rapid, să aduceți un investitor? Câți ați mers la un privat să întrebați: ”Domnule în cât timp ai putea achiziționa două-trei utilaje să începem să facem măști? Ce ar trebui eu ca parlamentar să fac să vă sprijin la Ministerul Sănătății să luați o aprobare pentru a face acest măști, sau a face aceste mănuși, sau a face acest combinezon, sau a face ochelari?”. Astea cred că sunt temele principale, nu să vă certați de la o maternitate sau nu știu ce poziție sau nu știu ce face un guvern și teme doar să fiți prezenți în presă. Fac apel la responsabilitate. Luați-vă fraților și mobilizați-vă! Ieșiți în teren și vorbiți cu oamenii. Spuneți-le să stea în case pentru că este prima condiție , prioritatea numărul unu este să stea cetățenii în case, să avem cât mai puțină circulație. Nu-i lăsați doar pe polițiști să stea în teren și acolo, din când în când să mai sune câte un telefon: ”De ce te-ai luat de ăla sau de celălalt?”. Haideți să ne trezim cu toții să facem ceea ce trebuie făcut, nu doar politica mizeră de a da vina și de a arăta cu degetul spre celălalt. Să ieșim cu toții să punem mâna să discutăm cu cetățenii, să le aducem medicamente, să ocrotim pensionarii, să ocrotim familiile care au copii mici, să ocrotim acele familii care au părinții plecați în străinătate și copiii lăsați cu bunicii. Să vedem ce probleme are o comunitate, dacă are un buget sau nu, dacă are primarul sau cetățeanul ce mânca sau primarul să contribuie să sprijine această familie. Vom intra, dacă nu suntem deja, într-o criză financiară. Ar trebui să începem să educăm populația asupra modului în care își cheltuie banii. Nu trebuie să aruncăm banii pe haine, ci să ținem banii pentru a ne asigura o alimentație pentru un timp cât mai îndelungat. Cred că astea sunt câteva priorități. 

Lucrez zi de zi între oameni. Noi ne-am făcut strategiil discutând cu oamenii, cu peste 900 de gospodării, cu mii de oameni am discutat ce ar trebui să facem. Am discutat și despre măsuri. Văd și mici politicieni de la partidele din mediul rural iresponsabili total. Ei sunt în campanie electorală. Despre ce campanie electorală putem vorbi în condițiile de astăzi decât să ne facem treaba ca administratori sau oameni politici responsabili pentru localități”, le-a transmis primarul Cătălin Rotundu liderilor politici