Administrație Știri locale

Primăria Botoșani oferă alimente de 105 lei săptămânal persoanelor peste 65 de ani fără aparținători sau susținători

Comunicat de presă Primăria Botoșani FACEM CE TREBUIE!

* Hotărâri de consiliu extrem de importante pentru punerea într-un cadru legal a măsurilor legate de gestionarea crizei pandemice la Botoșan

 

Ședința de îndată convocată de primarul Cătălin Flutur la sfârșitul săptămânii trecute s-a soldat cu votarea de către consilierii municipali – de la distanță, prin intermediul tabletelor – a două hotărâri extrem de importante în contextul epidemiologic actual.

Primul proiect inițiat de primar și votat de consiliu consfințește din punct de vedere juridic întreaga procedură de asistență a persoanelor de peste 65 de ani, fără aparținători sau susținători, care trebuie să primească sprijin din partea municipalității pe perioada crizei.

 



 

 

 

 

Prin această hotărâre au fost alocați banii necesari pentru achiziția produselor alimentare care compun pachetul săptămânal în valoare de 105 lei. Pachetul pentru o persoană conține: 4 pâini de câte 500 de grame, 500 de grame de cașcaval, un pachet de unt, o cutie de pateu de ficat de 200 de grame, 150 de grame de cremă de brânză, o conservă de fasole de 300 de grame, 1 kg piept de pasăre cu os, 2 kg pulpe de pasăre, 1 litru de ulei, 1 kg de zahăr, 3 kg de cartofi, 1 kg de ceapă, o cutie de 500 de grame de paste făinoase, 1 pachet de biscuiți cu miere, 1 kg de orez și o conservă de carne de 300 de grame.

 

 

Cel de-al doilea proiect adoptat prin hotărâre de către consilierii municipali în cadrul ședinței de urgență permite renegocierea contractelor privind chiriile și taxele de concesiune datorate de către societățile comerciale botoșănene pe perioada stării de urgență.

Agenți economici precum comercianții de produse industriale din piețele municipiului pot astfel să fie scutiți într-un cadru legal de la plata chiriei pentru spațiile deținute cât timp nu își desfășoară activitatea.