Administrație Știri locale

OFICIAL: 231 de botoșăneni testați pozitiv cu Covid-19. 77 sunt cadre medicale

Informare de Presă Botoșani, 15 aprilie 2020

 

🔴Până astăzi, 15 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:


– în carantină instituționalizată sunt 460 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

 

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani,  231 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, dintre care 77 cadre medicale (14 medici, 40 asistenti medicali si 23 personal auxiliar). Până în prezent, 9 persoane au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS)

 

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani:

 

 

 



 

 

  • au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 17500 de lei. 12 persoane venite din străinătate, cu 4 autoturisme, au fost escortate de jandarmi la centrele de carantină.
  • Seara trecută, la ora 21.40, un bărbat în vârstă de 32 de ani, internat pe secția COVID a Spitalului Mavromati, a făcut scandal, nemulțumit fiind de condițiile de spitalizare și a adresat injurii personalului medical care a încercat să îl liniștească. Un echipaj de jandarmi a intervenit în urma unui apel 112 și l-a sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 3000 de lei, pacientul calmându-se în urma discuțiilor cu jandarmii.
  • Aproximativ 30 de jandarmi execută zilnic misiuni de ordine publică la centrele de carantină din județul Botoșani, în vederea asigurării respectării de către persoanele carantinate a prevederilor ordonanțelor militare privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID 19. Jandarmii intervin în interiorul acestor locații în cazul producerii unor fapte antisociale, cu respectarea măsurilor de protecție individuală. În cele mai multe cazuri, persoanele nemulțumite de condițiile de carantină sunt convinse prin dialog să respecte regulile instituite în centre, urmărindu-se soluționarea cererilor cu respectarea prevederilor legale, în limita posibilităților.

 



 

 

 

🔴 La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze întegrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşurăm activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. 

  • Astfel, peste 200 de efective au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurii de izolare în cazul a 384 de persoane, fiind de asemenea verificate 98 localuri publice cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă. 
  • Totodată,  au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 472.000 de lei, dintre care 40 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de peste 340.000 de lei. 
  • În ultimele 24 de ore poliţiştii botosăneni au organizat 2 acţiuni pe raza municipiului Dorohoi şi pe raza Secţiei de Poliţie Rurală Vlăsineşti, fiind agrenate peste 24 de efective, ocazie cu care au fost legitimate 75 de persoane şi verificate 25 de autovehicule. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 9 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 9.500 de lei. 

 

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani