Administrație Știri locale

OFICIAL: La Botoșani 333 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19,  35 persoane au fost declarate vindecate

Informare de Presă Botoșani, 21 aprilie 2020

 

🔴Până astăzi, 21 aprilie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani:

 

  • la ora actuală, în carantină instituționalizată sunt 249 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor aflați în izolare la domiciliu este 138.
  • la ora actuală, numărul botoșănenilor ieșiți din izolare la domiciliu este 3.801
  • în total, de la începutul stării de urgență, 3.939 de botoșăneni s-au aflat sau se află în autoziolare la domiciliu.

 

 

 



 

 

🔴Potrivit informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani,  333 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19. Până în prezent, 35 persoane au fost declarate vindecate. (Decesele au fost transmise în cadrul informarii GCS-18)

 

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului Județean de Jandarmi Botoșani, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, în valoare totală de 22.000 de lei, precum și 12 amenzi însumând 4.800 de lei pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice. 102 jandarmi au participat la misiunile de ordine publică în sistem integrat, din care 16 la centrele de carantină.

 

🔴La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, poliţiştii botoşăneni continuă să acţioneze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, pentru verificarea respectării normelor impuse în contextul stării de urgenţă. Zilnic desfăşoară activităţii specifice pentru prevenirea şi combaterea răspândirii COVID-19. 

Astfel, au fost efectuate verificări cu privire la respectarea interdicţiilor pe timpul stării de urgenţă în cazul a 438 de persoane fiind, de asemenea, verificate şi 79 localuri publice. Totodată,  au fost aplicate 129 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 250.000 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu în valoare totală de 4.000 de lei şi 120 pentru nerespectarea măsurilor privind restricţionarea circulaţiei în valoare totală de peste 250.000 de lei. 

Exemplu:

          La data de 20.04.2020, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Vlăsineşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Avrămeni, au procedat la verificarea respectării măsurii de izolare a două persoane de 17 ani, respectiv 24 de ani. Cu ocazia controlului aceştia nu au fost identificaţi la domiciliu declarat, fiind ulterior depistaţi la locuinţa părinţilor din aceeaşi localitate. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei fiecare, iar ca măsură complementară a fost dispusă carantinarea acestora pe o perioadă de 14 zile.   

În ultimele 24 de ore pe raza judeţului au fost organizate două acţiuni punctuale pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordoananţele militare, pe raza municipiului Botoşani, în zonele Centrul vechi, Parcul tineretului, ANL Cişmea, CONDACIA, Cimitirul Pacea şi Cimitirul Eternitatea, precum şi pe raza Secţiei de Poliţie Rurală nr. 5 Mihăileni. 

Cu ocazia acţiunilor au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 45.000 de lei, dintre care 26 de sancţiuni pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie în valoare de peste 41.000 de lei. 

🔴 Pe plan județean, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani a fost alocată o linie telefonică a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, respectiv 0231.508.155, fiind angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor sesizate.

 

🔴 Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului nostru să aibă în vedere prevederile ORDONANȚELOR MILITARE emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui.

 

🔴Alte decizii, precum și alte date de interes, vor fi aduse la cunoștința publicului în cel mai scurt timp.

 

Centrul Județean de Comunicare Botoșani