Administrație Știri locale

Livia Mihalache a redevenit director al Spitalului Județean Botoșani. Ar putea sta pe funcție câteva ore sau câteva zile

Ieșirea din Starea de Urgență și trecerea în Starea de Alertă dă peste cap Spitalul Județean de Urgențe Mavromati Botoșani. 

Medicul Livia Mihalache, managerul schimbat din funcție prin ordin al ministrului Sănătății până la sfârșitul Stării de Urgență, s-a întors în această dimineață pentru a prelua funcția de director al Spitalului Județean Botoșani. Schimbarea managerului Mihalache a fost motivată de modul în care Spitalul Județean Botoșani a acționat la începutul crizei provocate de Coronavirus. 

În locul ei a fost pus, prin Ordin de ministru, medicul Radu Malancea. 

 

Livia Mihalache nu a răspuns la apelurile telefonice pentru a face o declarație. 

 

 



 

 

În schimb, medicul Radu Malancea spune că a predat conducerea Spitalului Județean colegei sale Livia Mihalache deși prin Ordonanța de instituire a Stării de Alertă spitalele rămân în continuare în subordinea Ministerului Sănătății. 

 

”Eu nu mă cert cu nimeni de obicei, așa că am plecat și am lăsat-o director. Doamna Mihalache a venit însoțită de un avocat. Există Ordonanța 70 care spune că spitalele rămân în subordinea Ministrului Sănătății”, a declarat Radu Malancea

 

Contactat telefonic, prefectul Dan Nechifor a spus că totul se va tranșa prin emiterea unui nou ordin de numire în funcția de manager de către ministrul Nelu Tătaru. 

 

”Doamna Mihalache trebuia să citească Ordonanța 70 și să vadă că spitalele rămân în subordinea Ministerului Sănătății și că în scurt timp vor fi emise noile ordine de numire în funcție”, a spus și prefectul Dan Nechifor. 

 

Este posibil ca ministrul Nelu Tătaru să emită astăzi sau cel târziu luni un nou ordin de numire a lui Radu Malancea în funcția de manager al Spitalului Județean. 

 

Livia Mihalache a fost inițial susținută de PSD pentru funcția de manager interimar al Spitalului Județean Botoșani, după care a câștigat concursul organizat de Consiliul Județean pentru ocuparea acestei funcții.