Administrație Politică Știri locale

S-a semnat contractul de modernizare a drumului Botoșani-Târgu Frumos. Șoptică: ”Guvernarea PNL aduce investiții concrete în Botoșani”

Comunicat de presă: Astăzi s-a semnat contractul pentru începerea lucrărilor de modernizare a drumului național Botoșani- Târgu Frumos.

La nivelul Ministerului Transporturilor s-a dat startul uneia dintre cele mai așteptate investiții pentru județul Botoșani. 

Realizarea acestui tronson de drum a fost prioritatea PNL, an de an parlamentarii liberali făcând demersuri pentru finanțarea lui din bugetul de stat. Astăzi, după numai șase luni de guvernare și într-o perioadă extrem de dificilă pentru țară, vorbim de implicare și fapte concrete ale guvernării PNL. 

 



 

 

“Modernizarea drumului național Botoșani- Târgu Frumos este mai mult decât o necesitate, este o obligație față de toți botoșănenii. Iată că după numai jumătate de an de guvernare liberală, una dintre prioritățile ministrului Transportului este realizarea acestui tronson de drum atât de important pentru zona Moldovei. Pentru noi, liberalii, promisiunile înseamnă fapte concrete. Ani la rând, am susținut și am întreprins demersuri pentru bugetarea drumului Botoșani-Târgu Frumos, iar astăzi, vorbim în sfârșit de semnarea contractului și demararea efectivă a lucrărilor. Asta înseamnă că Botoșaniul contează, iar miniștrii liberali au înțeles că dezvoltarea României înseamnă dezvoltarea tuturor regiunilor”, a declarat senatorul Costel Șoptică, președintele PNL Botoșani. 

 

Un plus pentru județul nostru este și numirea mai multor botoșăneni în funcții de secretari de stat, subsecretari sau consilieri în aparatul guvernamental, ceea ce face ca investițiile Botoșaniului să se numere printre prioritățile conducerii centrale. 

Lucrarea de modernizarea este evaluată la 268,610 milioane de lei (peste 50 de milioane de euro), fără TVA şi presupune proiectarea drumului şi execuţia lucrărilor pe o lungime de 71,51 kilometri, dintre care 39 de kilometri pe teritoriul judeţului Botoşani

 

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani,

Președinte, senator Costel Șoptică