Știri locale

Parlamentul o readuce pe Livia Mihalache la conducerea Spitalului Județean Botoșani. Doar Macaleți mai poate decide schimbarea managerului Județeanului

Parlamentarii României au votat Starea de Alertă declanșată de Guvern, dar a făcut anumite modificări, una dintre cea mai importantă vizând schimbarea șefilor de spitale de către ministrul Sănătății. 

Guvernul a vrut ca ministrul Sănătății să schimbe conducerea spitalelor aflate în subordinea autorităților locale, dar parlamentarii au modificat prevederea astfel încât doar Primăriile și Consiliile Județene pot să decidă schimbarea șefilor unităților medicale. 

La Botoșani, Radu Malancea a fost numit director interimar al Spitalului Județean de Urgență Mavromati pe timpul Stării de Urgență și acum pe timpul Stării de Alertă. 

 

 



 

Malancea a fost numit în locul Liviei Mihalache, manager în urma unui concurs. 

Cum Parlamentul a luat această putere ministrului Sănătății, Livia Mihalache se întoarce la șefia Spitalului Județean Botoșani după ce vineri a revenit pentru câteva ore pe această funcție. 

Doar Consiliul Județean, condus de social-democratul Costică Macaleți, poate stabili schimbarea managerului Spitalului Județean. 

Revenirea pentru doar câteva ore a Liviei Mihalache la conducerea Spitalului Județean a stârnit un val de nemulțumiri în rândul cadrelor medicale din unitate.