Nova Apaserv își rezervă dreptul de a intenta proces conducerii ALDE Botoșani

0

DREPT LA REPLICĂ: În ediţia din 21 mai 2020 în mass-media locală, a fost publicat articolul intitulat „Opriţi nedreptatea de la S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani! Stopaţi supraîncărcarea facturilor la apă” care include informaţii nereale, de natură să prejudicieze relaţia operatorului S.C. Nova Apaserv S.A. cu utilizatorii serviciilor de apă şi canalizare. Prin urmare, vă comunicăm următoarele:

Facturarea consumului de apă în condominii se face conform prevederilor imperative ale art. 17 alin. (16) lit. b din Legea 224/2015 de modificare a Legii 241/2006 privind serviciul de alimentare cu apă şi de canalizare conform căruia operatorul are obligaţia ,,să repartizeze pe fiecare unitate imobiliară consumul de apă înregistrat de contorul montat la branşamentul condominiului; diferenţa dintre consumul înregistrat de contorul de branşament şi suma consumurilor individuale se repartizează egal pe unitate imobiliară şi se facturează individual”. 

 

 
Pentru utilizatori care nu locuiesc în condominii facturarea cantităţilor de apă furnizată se face: 

  1. a) pe baza înregistrărilor contorului de branşament; 
  2. b) în baza criteriilor tehnice privind stabilirea cantităţilor de apă în sistem pauşal, astfel cum sunt stabilite conform normativelor în vigoare. 

Precizăm că, afirmaţia referitoare la aşa zise ,,aranjamente cu marii consumatori’’ o considerăm ca fiind de o gravitate deosebită, în condiţiile în care facturarea cantităţilor de apă atât la persoane fizice cât şi juridice se face conform legislaţiei în vigoare aplicabile la nivel national.

Solicităm conducerii ALDE Botoşani să probeze afirmaţiile calomnioase şi să comunice toate informaţiile deţinute în legătură cu situaţia prezentată, în lipsa imposibilităţii de probare conţinutul comunicatului încadrându-se în sfera răspunderii penale.

Menţionăm că, în lipsa argumentării şi probării celor solicitate, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoşani îşi rezervă dreptul de a formula plângere penală împotriva persoanei juridice emitente a comunicatului la care am făcut referire.

 

Director  General,

Cs.jr.Petru Albert Tanasa

 

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *