Administrație Știri locale

FOTO Au ajuns primele 4 autobuze noi la Botoșani

COMUNICAT DE PRESĂ Primăria Botoșani

FACEM CE TREBUIE!

Primele autobuze pentru transportul local de călători au ajuns la Botoșani

 

Primul lot de patru autobuze care vor asigura transportul local de călători în municipiul Botoșani a ajuns marți, 2 iunie, la Botoșani.

 



 

 

Autobuzele, marca ISUZU, vor înlocui actualele tramvaie, ce urmează să fie scoase din circulație.

În total, un număr de nouă autobuze noi, contractate în leasing operațional de către Eltrans SA, vor asigura transportul botoșănenilor pe liniile 101 și 102 în perioada în care vor fi executate proiectele cu finanțare europeană pentru modernizarea căii de rulare și achiziția de tramvaie noi.

Primarul Cătălin Flutur a ținut să testeze noile autobuze încă de la sosirea lor în oraș. Însoțit de managerul Eltrans, Victor Ivănescu, primarul a constatat cum arată autobuzele, de ce facilități dispun, dar și cum funcționează, deplasându-se de la intrarea în oraș și până la depoul Eltrans, acolo unde au fost parcate, provizoriu, aceste prime patru autobuze.

În următoarea perioadă vor mai ajunge la Botoșani încă patru autobuze, parte din același contract cu compania ISUZU. Vagoanele Tatra, aflate acum în circulație, vor fi retrase ulterior la depou, iar botoșănenii vor putea circula în condiții moderne și civilizate cu noile autobuze.