Știri locale

Comunicat ALDE: Nu mai amăgiți botoșănenii și respectați legile privind mărirea alocațiilor și a pensiilor!

Comunicat de presă: Cetățenii s-au săturat să fie zilnic amăgiți de guvernanți atunci când vine vorba de mărirea veniturilor pentru populație.

De aceea, Filiala ALDE Botoșani solicită președintelui PNL Botoșani și reprezentanților Guvernului în teritoriu să iasă public și să spună adevărul tuturor locuitorilor din județul Botoșani, care zilnic sunt frământați de gândul incertitudinii, privind mărirea alocațiile copiilor de la 1 august 2020, așa cum a fost votată în Parlament de ALDE și celelalte partide care au susținut această lege.

De asemenea, și pensionarii din județul Botoșani, care sunt într-un număr foarte mare, au aceleași gânduri de nesinguranță privind drepturile pentru care au muncit o viață întreagă, fiind vorba de mărirea pensiilor, așa cum a fost stabilit prin lege, cu 40% începând cu data de 1 septembrie 2020.

„Credem că pentru binele locuitorilor județului Botoșani, mai ales că o parte însemnată dintre aceștia au ieșit la vot și au acordat votul de încredere președintelui PNL, aleșilor locali, dar și parlamentarilor care au candidat din partea aceluiași partid, trebuie să se clarifice cât mai repede această situație. Este foarte simplu, să spună clar dacă se aplică sau nu, aceaste legi privind mărirea alocațiilor și a pensiilor”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Noi, ALDE, prin reprezentanții noștri pe care îi avem în Parlamentul României, așa cum am votat și susținut prima lege pentru dublarea alocațiilor și cea pentru mărirea pensiilor cu 40%, susținem în continuare că aceste legi trebuie respectate când intră termenul lor de aplicare, de 1 august 2020, respectiv 1 septembrie 2020.

Considerăm că există resurse financiare pentru aceste majorări întrucât cetățenii dacă au un venit mai mare, automat și economia funcționează mai bine, iar banii se reîntorc într-o oarecare măsură la bugetul statului.

Fiecare cetățean care încasează un venit mai mare, la rândul lui îl redistribuie prin consumul și cheltuielile pe care le face, acești bani se reîntorc practic înapoi la bugetul statului prin TVA, prin taxe și impozite și atunci toată lumea are de câștigat.

Noi, din respect pentru botoșăneni, vrem să știm din partea reprezentanților partidului de la guvernare, dacă se aplică sau nu legea privind mărirea alocațiilor și a pensiilor, pentru că oamenii vor să știe la ce să se aștepte în perioada imediat următoare.

Președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu