În cazul descinderii de la Primăria Ștefănești: ”NU au rezultat aspecte de natură penală sau contravențională”

0 

 

 

 

Comunicat de presă: 

Descinderea lucrătorilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție  Botoșani  la sediul Unității Administrativ Teritoriale Orașul Ștefănești, în data de 03.06.2020, a făcut obiectul unui dosar de concesiune aflat pe rolul Parchetului Săveni.

 

Dosarul susmenționat a făcut și subiectul a două sesizări care s-au dovedit și acestea nefondate, organele de cercetare penală stabilind că nu au rezultat aspecte de natură penală sau contravențională în urma cercetărilor efectuate în cauză.

 

Ca urmare a acțiunii în instanță, declanșată de câștigătorul licitației anulate – S.C. EMY JUNIOR S.R.L., instanța de judecată în materie de contencios administrativ și fiscal a respins acțiunea  prin care se solicita anularea unei hotărâri a Consiliului Local Ștefănești, pronuntându-se astfel și dând câștig de cauză Primăriei orașului Ștefănești în detrimentul reclamantului S.C. EMY JUNIOR S.R.L.

 

 

 

  

În speță, subiectul acțiunii în instanță vizează licitația unui teren intravilan, domeniul privat, situat în strada Oituz nr. 4, P.C.1170, în suprafața de 1580,00 m2, pe care se dorea construirea unui supermarket, castigatorul licitatiei avand obligația de a realiza investițiile și a da în folosință activitățile economice, conform caietului de sarcini / documentației de atribuire.

 

În cadrul primei proceduri de licitație a fost declarat ca adjudecatar al concesiunii imobilului susmenționat S.C. EMY JUNIOR S.R.L. Câștigătorul primei licitații a refuzat semnarea contractului de concesiune fiind nemulțumit de clauzele contractuale existente, solicitând Consiliului Local Ștefănești modificarea acestora.  Consilul Local Ștefănești a respins solicitarea de modificare a clauzelor contractuale și a hotărât menținerea lor așa cum au fost stabilite inițial în caietul de sarcini și documentația de atribuire.

În contextul în care câștigătorul primei licitații a continuat să refuze semnarea contractului, procedura de concesionare a terenului a fost anulată si a fost reluată ulterior în aceleași condiții.

 

În cadrul celei de-a doua proceduri de licitație a fost declarat adjudecatar al concesiunii imobilului susmentionat S.C. OVISIM IMPEX S.R.L.. Câștigătorul celei 

de-a doua licitații a semnat și dus la îndeplinire obligațiile contractuale așa cum au fost ele stabilite inițial, realizând investiția și dând în folosință un supermarket de 800,00 mp, creând astfel aproximativ 15 locuri de muncă noi de care au beneficiat locuitorii orașului Ștefănești.

Comunicat de presă transmis de Primăria Orașului Ștefănești

 

 

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *