Administrație Politică Știri locale

Șoptică aduce bani pentru proiectele ratate de PSD. Guvernul a pus pe lista de priorități 30 milioane lei pentru reabilitarea Muzeului Județean de Istorie



 

 

 

 

Comunicat de presă: Preocuparea principală a guvernării liberale este să susțină toate investițiile necesare dezvoltării comunităților locale.

În doar jumătate de an de guvernare PNL, am susținut și am obținut finanțare și demarare a lucrărilor pentru două mari proiecte în infrastructura rutieră, respectiv drumul național Botoșani- Ștefănești și drumul național Botoșani- Tg Frumos.

Astăzi, cu eforturi susținute și demersuri constante, a intrat în linie dreaptă  aprobarea finanțării unei investiții mult așteptată și de o importanță majoră în domeniul cultural. Este vorba despre reabilitarea clădirii Muzeului Județean Botoșani, a cărei valoare depășește suma de 30 de milioane de lei.

 

 



 

 

Guvernul liberal, cu susținerea Organizației Județene PNL Botoșani și cu implicarea președintelui, senatorul Costel Șoptică, au pus pe lista priorităților “Reabilitarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Muzeului Județean Botoșani”, o clădire simbol pentru botoșăneni. Este o reușită, în primul rând, pentru istoria județului Botoșani, pentru ceea ce a însemnat, de-a lungul anilor această clădire, dar mai ales este o victorie a tuturor iubitorilor de cultură.

Amenajat în fosta Prefectură a judeţului Botoşani, construită după planurile marelui arhitect Petre Antonescu între anii 1904 – 1913, Muzeul Judeţean de Istorie prezintă în cele 17 săli de expoziţie, dispuse la parter şi etaj, cele mai semnificative momente ale evoluţiei zonei Botoşanilor din preistorie până în contemporaneitate.

 

Departamentul de Comunicare al PNL Botoșani,

Președinte, senator Costel Șoptică