Jale! 4 coduri portocalii și unul roșu emise pentru Botoșani din cauza ploilor. Prutul a depășit 8 metri

0 

 

 

În urma ploilor abundente înregistrate în noaptea de miercuri spre joi, meteorologii au emis începând cu ora 03.00, patru Coduri Portocalii și un Cod Rosu pentru județul Botoșani.

 

Cantitatea abundentă de precipitații a afectat și mai multe case din municipiul Botoșani.

Astfel, pompierii botoșăneni au fost solicitați sa intervină în municipiul Botoşani pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii de pe strazile Octav Onicescu, Plopilor, pentru degajarea unor autoturisme care nu au mai putut înainta din cauza apei de pe carosabil pe strada Pacea și în zona Pod de Piatra, dar și pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie din Răchiți. Intervențiile sunt în desfășurare.

  

 

”Până la ora 12.00 sunt în vigoare doua avertizări Cod Rosu pentru râurile Baseu, Sitna, Jijia, Miletin și Putreda. La ora 08.00, raul Prut măsura la Oroftiana măsura 828 cm, cu 178 peste cota de pericol (staționar). La aceeași ora, la Rădăuți Prut, raul măsoară 644 cm, cu 44 cm peste cota de pericol, în creștere cu 5 cm fata de ora precedenta”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

 

 

 

 

 

 

 Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *