Știri locale

De ce este bine sa alegi haine din bumbac in sezonul cald



 

Cand vine vorba de haine de calitate bumbacul este vedeta, si pe buna dreptate. Fibrele provenite de la aceasta planta sunt supuse unor etape speciale de prelucrare astfel devin moi, rezistente si usor de prelucrat.

Hainele obtinute din bumbac au proprietati speciale ce asigura confort si stare de bine in special in sezonul cald. In randurile urmatoare ne-am propus sa iti dezvaluim cateva motive care sa te convinga ca aceste fibre sunt cele mai potrivite si ca este indicat sa le alegi in detrimentul celor sintetice.

Bumbacul lasa pielea sa respire

Fibrele din bumbac sunt tesaturi textile lejere, usoare si asigura o ventilatie optima. Acestea permit pielii sa respire corect, evitandu-se astfel supraincarcare si supra infectare a porilor. O ventilare optima inseamna si o sanatate buna a pielii dar si stare de confort ridicata.  Hainele din bumbac  sunt ideala in sezonul cald, sunt confortabile pentru bebelusi si copii mici, in cazul persoanelor cu piele sensibila sunt chiar indispensabile.



 

Absoarbe transpiratia

Cand vine vorba de transpiratie si umiditate trebuie precizat ca  hainele obtinute din bumbac sunt cele mai potrivite. Aceste fibre moi absorb transpiratia ca un prosop sunt valorase si de accea sunt folosite pentru articolele vestimentare de baza, dar si pentru piesele specializate, utilizate la practicarea exercitiilor fizice cu intensitate ridicata, a sporturilor lejere si a antrenamentelor de mentinere.

Hainele din bumbac sunt rezistente

Fibrele din bumbac sunt acele tesaturi textile rezistente care pot fi exploatate in conditii intense si pot suporta curatari si spalari repetate, fara a-si modifica caracteristicile. Sunt ideale pentru haine de zi cu zi, lenjerie de corp dar si pentru uniforme. Tesaturile din bumbac sunt folosite cu precadere in industria medicala, pentru uniformele medicilor, a asistentilor si a personalului auxiliar, care necesita spalari frecvente cu detergenti si solutii agresive.

Se simt placut pe piele

Bumbacul este moale fin si se simte bine la atingere. Confortul sporit si starea de bine pe care le transmite sunt usor de apreciat chiar si de persoanele cu sensibilitate ridicata. Este materialul ce poate fi utilizat fara restrictii in cazul bebelusilor si a persoanelor ce manifesta semne atopice. Poate fi folosit pentru perioade indelungate fara a produce stare de disconfort, in special cand temperaturile sunt ridicate.

Sunt prietenoase cu corpul si nu produc alergii

Fata de alte fibre, cele din bumbac sunt naturale, deci tiparul este recunoscut rapid de organism cand intra in contact. Acestea au in compozitie in principal celuloza, element prietenos, care interactioneaza bine cu pielea si nu produce iritatii sau alte alergii.

Iata cateva motive care sa te convinga sa alegi bumbac in detrimentul altor textile in special in sezonul cald, insa nu sunt singurele, celelalte caracteristici deosebite le poti descoperi chiar tu.

Sursa de imagine:

Look Studio / Shutterstock.com