Administrație Știri locale

Au început probele prin municipiu cu noile ISUZU. 1 august, prima zi fără tramvaie în Botoșani după trei decenii



 

După aproape 30 de ani de transport în comun cu tramvaiul, pe 1 august va fi prima zi în care pe străzile din municipiul Botoșani nu va mai circula niciun mijloc de transport în comun electric. 

 

Noile autobuze ISUZU, care vor înlocui tramvaiele în următorii trei-cinci ani, pe perioada derulării proiectului de modernizare a căii de rulare, stațiilor, liniilor de alimentare cu energie electrică și a depoului, au fost deja scoase pe străzile municipiului pentru probe. 

 

Victor Ivănescu, directorul Eltrans SA, a declarat că 31 iulie este ultima zi în care actualele tramvaie vor circula pe străzile din municipiu. 

 

 



 

”Noi am început deja probele pentru circulația noilor ISUZU în municipiul Botoșani, iar ultima zi de circulație a tramvaielor este ultima zi din iulie, urmând ca pe 1 august să circule doar noile autobuze. Data de 1 august este cea la care încep să circule noile autobuze nu pentru că așa a vrut cineva, ci pentru că atunci permit termenii legali care țin de preavizele date celor concediați din unitate”, a declarat Victor Ivănescu.

 

Acesta a precizat că noile autobuze vor opri în stațiile de transport călători folosite până acum de Microbuzul SRL, dar vor fi înființate două noi stații, una la Școala 11 și una la Util, pentru a înlocui stația de tramvai de la Kaufland. 

 

Primarul Cătălin Flutur a reușit să obțină închirierea unui spațiu în zona Gării, la un preț infim față de media din piață, pentru a fi garate noile autobuze, și a semnat deja contractul de finanțare pentru modernizarea liniei 102.

Proiectul total de modernizare a transportului public electric din Botoșani cu tramvaiele se ridică la 40 milioane euro și sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.