Știri locale

Termometrul digital – un dispozitiv simplu, dar util in prevenirea infectarilor



.

Cu totii suntem inclusi intr-o perioada cu care omenirea nu s-a mai confruntat niciodata, iar viata obisnuita pe care o cunostea fiecare dintre noi, aparent, nu va reveni la normal in viitorul apropiat. Lumea s-a vazut a fi nevoita sa isi adapteze stilul de viata pentru a tine piept infectarii cu noul coronavirus, inamicul public numarul 1. Regulile s-au aplicat pe tot globul si au rolul de a diminua pe cat de mult posibil efectele COVID-19 timp in care cercetatorii gasesc vaccinul. Pana atunci ne protejam cat de bine putem si sunt luate diferite masuri prin care se incearca evitarea raspandirii virusului. Astfel,  un termometru digital este tot mai prezente in viata noastra si il putem intalni la intrarile in supermarket-uri, magazine, institutii, sedii de firma, mijloace de transport in comun, sedii de firma, etc. Prin intermediul lor se poate identifica rapid temperatura unei persoane, fapt esential in contextul in care febra este principalul simptom al infectarii cu COVID-19. Pe cat de simplu, pe atat de util este acesta si poate ca este folositor si acasa pentru a ne masura temperatura inainte de a iesi pe usa. In schimb, cum piata este inundata cu asemenea produse, cum stim sa il alegem pe cel mai bun?

Functii de urmarit                                           

In primul rand, un termometru digital trebuie sa fie cat se poate de clar, astfel ca de regula prezinta situatia unei persoane prin trei culori. Prima dintre acestea, verde, indica o temperatura obisnuita, intre 32 si 37.3 grade, a doua, portocoliu, indica o temperatura ridicata, intre 37.4 si 38 de grade, pe cand ultima, rosu, emite alarma pentru ca indica febra mare, intre 38.1 si 42.9 grade. Masurarea se face igienic pentru ca nu presupune contactul direct cu pielea, iar foarte utila este functia de memorie, care ajuta sa salvezi pana la 32 sau chiar mai multe masuratori. Utila este si oprirea automata dupa 20 de secunde pentru ca ajuta la prelungirea autonomiei bateriilor. Si alimentarea cu bateriile obisnuite de tip AAA este un factor de avut in vedere.

Rezultate pe loc

Oricine il poate folosi

Greutatea unui termometru digital depaseste cu putin 100 de grame, iar dimensiunile unui asemenea dispozitiv sunt reduse, ceea ce presupune ca nimeni nu va avea probleme in a folosi unul. In plus, functionarea este simpla si intuitiva prin intermediul ecranului de tip LCD si, suplimentar, sunt disponibile si modele cu ecran extra large pentru o citire si mai usoara a datelor.

Precizie maxima

Faptul ca rezultatele sunt oferite pe loc reprezinta un mare avantaj, iar precizia este maxima in cazul acestora datorita tehnologiei cu infrarosu care asigura acuratete in masurare. Eroarea maxima acceptata este numai 0.2 grade, plus sau minus.

Nu sunt riscuri

Un termometru digital este foarte sigur si nu prezinta nici un risc pentru sanatate, contrar miturilor care circula in spatiul public. Nu exista oricum contact direct cu pielea si acesta se poate folosi inclusiv in cazul copiilor sau varstnicilor.

Poti identifica rapid problema

Prin intermediul unui asemenea dispozitiv se poate identifica rapid orice persoana care risca sa fie infectata cu COVID care, in principal, cauzeaza febra si prin interzicerea accesului acestora in locurile inchise si aglomerate se diminueaza considerabil riscul de raspandire a infectiei.

Gasesti aici

Posibil sa gasesti la tot pasul un termometru digital in ziua de azi, insa daca iti doresti sa ai parte de garantia calitatii, cu siguranta, merita sa apelezi la iUni. Aici te asteapta o gama foarte variata cu produse de o calitate superioara, preturi accesibile pentru toate buzunarele si toata lumea este multumita pe deplin.