Administrație Știri locale

Grupurile sanitare ale Liceului cu Program Sportiv, modernizate de Crucea Roșie și Domestos 



 

Comunicat de presă: Când elevii se vor întoarce în bănci, e important ca aceștia să aibă toate condițiile necesare pentru a fi în siguranță și a veni cu plăcere la școală. Igiena are un rol primordial, cu atât mai mult în contextul actual, iar în România anului 2020 nu ar trebui să existe școli care au toaletele în curte, care au grupuri sanitare fără alimentare la apă curentă, cu obiecte sanitare defecte sau deteriorate.

 

Cu această viziune, Domestos, în parteneriat cu Crucea Roșie Română, continuă demersurile începute în campania Domestos susține igiena în școli” și trece la o nouă etapă de selecție. Astfel, dintre cele 88 de școli înscrise pentru renovarea toaletelor, Crucea Roșie Română a ales ca Liceul cu program sportiv din Botoșani să beneficieze de modernizarea grupurilor sanitare. Instituția de învățământ a fost dată în folosință în anul 1995 și găzduiește, în prezent, 870 de copii repartizați în 38 de clase, de la clasa 0 până la ultimul an de liceu. Elevii liceului au cucerit aproape 2,000 de medalii în competiții sportive naționale și internaționale, iar peste 150 de sportivi crescuți în acest liceu au jucat sub culorile României în loturi naționale de juniori.

 



 

„Siguranța elevilor noștri este o chestiune care ne preocupă constant. Din acest motiv ne-am înscris în acest proiect și suntem bucuroși că unitatea școlară va beneficia de renovarea grupurilor sanitare. Este un pas esențial pe măsură ce ne apropiem de momentul în care copiii se vor reîntoarce la cursuri: îi vom putea întâmpina în condiții optime, a declarat dl. prof. Ioan Huncă, directorul Liceului cu program sportiv Botoșani. 

 

În plus, 25 de unități de învățământ din întreaga țară vor beneficia de kituri cu produse de dezinfectare și igienizare oferite de Domestos. Lista completă, cât și regulamentul programului, pot fi găsite pe www.domestos.ro și pe site-ul www.crucearosie.ro, pagina dedicată campaniei. 

 

 



 

„Ne pasă de viitorul elevilor din România și ne dorim ca întoarcerea lor la școală să  se realizeze în siguranță, din punct de vedere igienic, fără nicio excepție. În 2020, încă mai există  școli cu toalete în curte, unde elevii sunt forțați să iasă în frig și le este refuzat dreptul la decență și igienă. Prin eforturile noastre ne dorim să ne putem mândri cu o Românie în care toți elevii au acces la toalete curate. De aceea, de peste 5 ani susținem unitățile de învățământ și igiena în școli. Acum, cu atât mai mult, în contextul COVID-19, eforturile noastre sunt concentrate pentru asigurarea de condiții optime de igienă și siguranță a copiilor, a declarat Camelia Pop, Brand Manager Domestos & Savo Unilever South Central Europe.

 

„Analizăm periodic înscrierile primite în campanie și nu ne este ușor să alegem o singură școală pe trimestru care beneficiază de construirea sau renovarea grupurilor sanitare. E trist și îngrijorător că sunt atât de multe școli cu igienă precară în România și că încă ne confruntăm cu situații unde există toalete în curtea școlii. Continuați să ne semnalați problemele școlilor pe care le cunoașteți și înscrieți-le în campanie pentru a oferi copiilor dreptul la toalete curate!”, a declarat Ioan Silviu Lefter, Directorul General al Crucii Roșii Române.

 

Înscrierile în campania ”Domestos susține igiena în școli” continuă pe site-ul campaniei pentru toate cele 3 categorii din concurs – construirea unui grup sanitar, acolo unde acesta este în curte, renovarea și modernizarea toaletelor sau acces la kituri de produse necesare pentru întreținere, curățare și igienizare, atât de importante în general, dar cu atât mai mult în contextul riscului de îmbolnăvire de COVID-19. Până în prezent, au fost făcute 356 de înscrieri valide în toate cele 3 categorii. 

 

 

 



 

 

Despre „Domestos susține igiena în școli”

 

În fiecare an, Domestos își propune să contribuie la îmbunătățirea condițiilor de igienă din școlile din România, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a importanței igienei în rândul populației. Din 2015 și până în prezent, peste 50,000 de copii au beneficiat de condiții mai bune în unitățile sanitare, iar Domestos a donat fonduri de peste 110.000 euro pentru renovarea toaletelor din școlile și grădinițele din România, precum și produse Domestos pentru igienizarea acestora.

 

Despre Crucea Roșie Română

 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Întreaga sa activitate se desfășoară în scopul alinării suferințelor persoanelor aflate în situații de risc fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică. Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național cu 47 de filiale teritoriale și peste 7,000 de voluntari care se implică activ în acțiunile sale.

Mai multe informații despre Crucea Roșie Română sunt disponibile pe www.crucearosie.ro