Știri locale

Stagii de cercetare la Memorialul Ipotești



Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, dar și a poeziei şi criticii literare româneşti, oferă stagii de cercetare a operei eminesciene.

Stagiile de cercetare se acordă pentru o perioadă de o lună pe parcursul unui an.

Instituţia acordă:

– un stagiu de cercetare pe teme de operă și biografie eminesciană pentru profesori, studenți, cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate;

– un stagiu pentru definitivarea unei lucrări de proporții pe o temă ce ține de literatura română pentru profesori și cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate;

– un stagiu pentru cercetarea patrimoniului Memorialului Ipotești pentru profesori, studenți, cercetători români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate.

Solicitările de participare la concursul de acordare a stagiilor se depun de către candidaţi în perioada 25.08.2020 – 06.09.2020, prin poștă, la adresa: Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, str. Mihai Eminescu nr. 19, sat Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, cod 717253, sau prin e-mail (format PDF): bursecercetareipotesti@gmail.com.

Informații suplimentare se găsesc la adresa http://www.eminescuipotesti.ro/ .