Sala de atletism de la LPS nu are utilități nici la trei ani de la construire. Huncă: ”Consilierii locali cu primarul nu au fost în stare”

0

Candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean, Mihaela Huncă, fost inspector școlar general, susține că marea majoritate a primăriilor din județ nu au alocat sumele necesare începutului de an școlar pentru că primarii și consilierii locali sunt în campanie electorală. 

Mihaela Huncă este de părere că primarii ar fi trebuit să se implice mai mult în eforturile depuse pentru redeschiderea școlilor și să renunțe pentru moment la campania electorală. 

Aceasta a oferit și un exemplu negativ din județul Botoșani, respectiv cel al sălii de atletism de la Liceul cu Program Sportiv construită acum trei ani dar care stă închisă pentru că nu este racordată la utilități. 

”Cei de la UAT-uri, puțini sunt cei focusați pe deschiderea școlilor. Ei acum își fac campanie, vin alegerile. Majoritatea UAT-urilor nu a asigurat fondurile pentru deschiderea anului școlar.  Ați văzut câte școli fără autorizație de funcționare, multe școli fără materiale de dezinfecție, nu au măști, nu au acolo unde în general în școlile aglomerate nu au acele separatoare, nu am să spun ”pepsiglas”. Nu au cum să le achiziționeze. Sunt primării, chiar Primăria municipiului Botoșani, cu toată jena pot să spun, m-am întâlnit cu profesorii de la Liceul cu Program Sportiv, care au spus că au trecut aproape 3 ani iar sala de atletism care a fost realizată de CNI, nici acum nu are utilitățile, pentru că aleșii, consilierii locali cu primarul nu au fost în stare să facă acest lucru. 

Nu sunt utilități care se aduc de la nu știu câți kilometri. Sunt utilitățile pe care trebuie să fie racordate de la liceul care se află la câțiva metri. Înseamnă indiferență față de copii, de părinți, față de cadrele didactice. Ar trebui să avem mult mai multă grijă de copii, de comunitate. 

Dacă nu avem grijă de copii, care va fi viitorul acestei comunități”, Mihaela Huncă, candidatul Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani. 

Comandat de: PRO ROMÂNIA – Botoșani, Realizat de: PRO ROMÂNIA – Botoșani, Cod mandatar financiar: 21200010

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *