Știri locale

Cum se alege corect manualul de limba engleza de clasa a 5-a

Limba engleza este introdusa in programa scolara in toate unitatile de invatamant din tara, alaturi de franceza sau de alte limbi. In momentul in care este ales un manual pentru elevii de clasa a 5-a este recomandat sa se tina cont de mai multe aspecte, astfel incat alegerea facuta sa fie cea buna pentru intreaga clasa si nu doar pentru anumiti elevi.

Procesul de invatare trebuie sa fie eficient pentru cat mai multi elevi sau chiar pentru toti, deoarece limba engleza este foarte importanta in mediul globalizat in care traim.

Alegerea unui manual limba engleza clasa 5 in functie de nivelul clasei

Nivelul clasei este foarte important in alegerea manualului de clasa a 5-a, pentru ca exista mai multe tipuri de manual engleza clasa 5 astfel incat sa poata fi adaptat nevoilor clasei in care este folosit. Spre exemplu, in scolile in care elevii fac parte din aceeasi categorie sociala, parintii nu pot ajuta elevul la teme si elevul ramane doar cu ceea ce a invatat in clasa, nu exista predispozitie spre studiu suplimentar sau comunitatea este foarte saraca si elevii au un nivel redus de cunostinte, este recomandat sa fie ales un manual cat mai simplu, care sa acopere materia de baza recomandata in programa si pe care profesorul sa insiste astfel incat cat mai multi elevi sa invete din clasa, fara sa fie necesar sa studieze mult acasa.

Materialele interactive incluse de manual

Pe langa materia scrisa este important ca elevul sa foloseasca mai multe materiale din care sa invete, mai ales pentru faptul ca o limba straina este invatata mai usor din alte medii mai flexibile si prin metode mai interesante. O carte engleza clasa 5 buna vine de obicei insotita de un CD pe care se afla aplicatii interactive, cantece, poezii in limba engleza si diverse videoclipuri. Profesorul poate lucra toate aceste exercitii cu clasa sau le poate da ca tema pentru acasa, astfel incat elevul sa isi perfectioneze cunostintele despre limba engleza si sa invete mai usor.

Aplicatiile sunt unele dintre cele mai interesante, deoarece implica exercitii de scriere, exercitii de pronuntie, verificarea cunostintelor prin diverse teste interactive si chiar prezentari de povesti si desene animate uneori, toate fiind adaptate varstei scolarului. Acesta primeste recompense atunci cand rezolva corect toate aceste aplicatii, motiv pentru care va fi mai interesat sa invete lectiile si sa lucreze in plus acasa.

Culorile folosite pe cartea de limba engleza clasa a 5 a

In momentul in care sunt alese manuale pentru clasa a 5 a, este foarte important sa se tina cont de varsta elevului. Manualele care folosesc culori si ilustratii sunt cea mai buna solutie pentru a invata engleza cu placere, deoarece la varsta de 10 – 11 ani copiii sunt mai interesati de astfel de manifestari grafice decat de cartile monocrome, cu mult text in ele.

De asemenea, sunt si elevi care invata mult mai bine vizual si care memoreaza mai usor notiuni atunci cand acestea sunt insotite si de imaginile relevante. Acest lucru face ca manualele care contin si astfel de elemente sa fie mult mai utile in scoli.

Informatiile facultative din manuale

In clasele cu un nivel avansat de limba engleza, in care elevii lucreaza foarte mult atat la scoala cat si acasa, profesorul poate acorda atentie si informatiilor facultative, pentru ca are timp sa le parcurga si poate transforma ora de limba engleza in lectii interesante, care sa atraga elevii si sa ii determine sa lucreze mai mult.

Daca in cazul claselor cu un nivel foarte scazut de limba engleza, focalizarea se face pe materia de baza, in clasele foarte avansate, materia de baza este parcursa rapid si uneori este deja cunoscuta de catre elevi, motiv pentru care daca ar fi alocat prea mult timp in acest sens, s-ar instala plictiseala la ore si elevii si-ar pierde rapid interesul. Informatiile facultative sunt de obicei mai interesante si sunt elemente perfecte cu care elevii pot invata mai mult, deci reprezinta un aspect caruia profesorul ar trebui sa ii acorde suficienta atentie.

Tinand cont de toate aceste sfaturi, este mult mai usor de ales acum un manual de limba engleza care sa fie potrivit elevilor si nivelului clasei, pentru ca fiecare sa poata invata mai usor engleza.