Administrație Știri locale

CJ Botoșani: Încep lucrările de modernizare a drumurilor județene Corlăteni – Dimăcheni și Coțușca – Ghireni



Comunicat de presă: Consiliul Județean Botoșani anunță finalizarea procedurilor de licitație pentru adjudecarea contractelor de execuție aferente lucrărilor  de modernizare a două drumuri județene finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II a.

Este vorba despre proiectele „Modernizare DJ 293, Coțușca-Ghireni – DN 24C, km 41+050-47+700, L=6,650 km” și „Modernizare DJ 292A, Corlăteni-Dimăcheni, km 0+000-2+500, L=2,5 km”.

În cazul proiectului „Modernizare DJ 293, Coțușca-Ghireni – DN 24C, km 41+050-47+700, L=6,650 km”, a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor iar astăzi, reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani au procedat la predarea amplasamentului și la semnarea ordinului de începere a lucrărilor prevăzute pentru acest obiectiv de investiții. 




Lucrările pe cei 6,65 km de drum județean vor fi executate de către asocierea dintre SC Constructcom SRL și SC Cornell`s Floor SRL, desemnată câștigătoare a contractului de lucrări în urma licitației. Valoarea contractului este de 17.700.874,82 lei TVA inclus, iar termenul de execuție a lucrărilor, prevăzut în contract, este de 8 luni.

Tot astăzi s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul „Modernizare DJ 292A, Corlăteni-Dimăcheni, km 0+000-2+500, L=2,5 km” de către reprezentanții Direcției Județene de Drumuri și Poduri Botoșani precum și de reprezentanții constructorului desemnat câștigător al licitație, firma SC Vulturi SRL.

Această etapă va fi urmată de cea a depunerii garanției de bună execuție, de predare a amplasamentului și de semnare a ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea contractului este de 6.570.752,72 lei TVA inclus, iar termenul de execuție a lucrărilor, prevăzut în contract, este de 8 luni.

„Mă bucur că în sfârșit s-a reușit depășirea tuturor obstacolelor care au întârziat demararea lucrărilor pe aceste două drumuri, atât de mult timp. În pofida seriei de contestații, aceste drumuri vor fi asfaltate iar cetățenii din cele două zone vor fi mulțumiți de rezultatul final. Îmi exprim speranța că și condițiile meteo vor fi prielnice iar constructorii își vor putea îndeplini obligațiile în termenele prevăzute în contracte”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani.