Administrație Știri locale

Comuna uitată de investiții în care într-un singur mandat s-au adus mai mulți bani decât în ultimii 30 de ani

Blândești este una dintre puținele comune în care până în urmă cu 4 ani nu exista niciun metru de drum comunal ori sătesc asfaltat, nu existau wc-uri normale la școli, terenuri de sport modernizate, iluminat stradal modern ori măcar vreun proiect prin care să se rezolve lipsa alimentării cu apă. 

În urmă cu patru ani conducerea Primăriei Blândești a fost preluată în urma votului de primarul Stelian Maxim și viceprimarul Mihaela Băghiceanu, ambii de la PNL. 

După patru ani de administrație Maxim-Băghiceanu, comuna Blândești a ajuns la peste 70% din drumurile locale asfaltate, inclusiv drumul care conectează satul Șoldănești de drumul național Botoșani-Ștefănești, iar în satul Blândești se ajunge la stână pe asfalt, în construcție este un dispensar medical, în satul Blândești s-au investit bani în amenajarea unui teren de sport sintetic, multifuncțional, iluminatul public este de tip LED, există un proiect în implementare privind folosirea sursei de apă subterane în zona Cerchejeni. 

Primarul Stelian Maxim a făcut un bilanț al muncii din ultimii patru ani și l-a transmis consătenilor săi: 

Dragi cetățeni ai comunei Blândești,

Încheiem un mandat 2016-2020 de primar și viceprimar cu fruntea sus și cu realizările obținute de noi în acești ani.

Vă mulțumim tuturor cetățenilor din comuna Blândești care ne-ați acordat încrederea în 2016 pentru a vă reprezenta. Votul de atunci, care a produs marea schimbare, ne-a onorat și ne-a motivat. Am dovedit că împreună știm, vrem și putem să facem din comuna noastră una prosperă, care să aducă bunăstare cetățenilor ei. Am și făcut-o!

În urmă cu 4 ani am preluat o comună care nu avea niciun proiect în derulare, o comună care era în noroi pană la gât și nu avea niciun plan pe termen lung. Am reușit împreună, prin munca susținută în echipă și cu ajutorul lui Dumnezeu să schimbăm fața acesteia. 

   Vă mulțumim celor care ne-ați încurajat în această perioadă pentru că ne-ați dat forță de muncă, dar și celor care ne-ați criticat pentru că ne-ați făcut să ne dorim să fim mai buni.

    Astăzi, comuna Blândești este pe drumul cel bun. În acest mandat am reușit performanța de a mări valoarea de patrimoniu a comunei Blândești cu 160 miliarde lei. Printre realizările noastre importante, se numără:

  • Asfaltarea a 12.765 km de drumuri comunale și sătești
  • Modernizarea iluminatului public 
  • Achiziționarea unui buldoexcavator- care să servească intereselor comunei
  • Construirea unui parc de joacă pentru copii
  • Construirea unui teren multifuncțional
  • Construirea unei surse de apă( în Blândești) care să deservească cele 2 corpuri școlare, reprezentând și o sursă de apă potabilă pentru cetățeni
  • Am identificat sursa de apă în Cherchejeni prin construirea unui puț de mare adâncime cu care să alimentăm Cherchejeni Deal. ( proiectul este aprobat și finanțarea depusă la CNI)
  • Construirea de toalete școlare în interiorul Școlii Șoldănești și Cherchejeni
  • Se achiziționează 200 de lămpi din fonduri europene pentru realizarea unui iluminat de calitate și pe străzile secundare
  • Începerea proiectării pentru toaletă la Școala Blândești( în interior)
  • Construirea unui dispensar uman modern în satul Blândești 
  • Se lucrează la PUG pentru a mări intravilanul comunei, astfel încât să putem acorda locuri de casă gratuit tinerilor.

Proiecte depuse pentru care se așteaptă finanțarea:

  • S-au început demersurile pentru aducerea gazului metan în comună
  • Avem depus proiect pentru internet gratuit în comună
  • Construirea unei săli de sport
  • Construirea unui cămin cultural 
  • Achiziționarea de camere video pentru a asigura siguranța cetățenilor
  • Construirea unui parc de joacă pentru copii în satele Șoldănești și Cherchejeni

    Ne-am preocupat permanent de rezolvarea problemelor curente, astfel încât relațiile cu cetățenii să fie o prioritate.

    Astăzi pornim la drum pentru un nou mandat cu aceeași echipă liberală responsabilă, implicată, determinată, capabilă să-și asume proiecte importante pentru comunitate.

    Pentru că ne cunoașteți, pentru că ne știți faptele, pentru că împreună putem duce la îndeplinire proiectele începute. Vă invit, pe dvs., cetățenii comunei Blândești, să arătăm că suntem o echipă și că împreună luptăm pentru dezvoltarea comunei, pentru noi, pentru copiii noștri, pentru părinții noștri și pentru bunicii noștri, pentru că doar ÎMPREUNĂ CONTINUĂM DEZVOLTAREA COMUNEI! 

    Vă invit să sancționați vorbele goale, minciunile și fățărnicia. Vă invit să alegeți faptele, adevărul și aplecarea către nevoile cetățeanului!

   Vă invit să votați pe 27 septembrie Maxim Stelian primar și echipa liberală, poziția 3 pe buletinul de vot!

  Vă mulțumim și vă asigurăm de tot respectul și buna noastră credință!

 Doamne ajută!

STELIAN MAXIM, primar al comunei Blândești