Politică Știri locale

Surse PSD: Tănase, noul director al Urban Serv, Magdalena, noul city-manager al Primăriei 



În timp ce liberalii sunt în chinurile facerii cu listele pentru alegerile parlamentare, încercând să-și lingă rănile în urma înfrângerii în fața PSD, social-democrații botoșăneni se bucură de câștigarea alegerilor locale la Primăria Botoșani și Consiliul Județean. 

PSD Botoșani merge în continuare pe promovarea tinerilor și vrea să propulseze cât mai mulți tineri din partid pe funcții de conducere. 

Astfel, câștigarea alegerilor locale de către Cosmin Andrei pentru funcția de primar al municipiului Botoșani va produce valuri de schimbări în administrația publică locală. 

PSD a decis oficial că noul viceprimar social-democrat va fi Bogdan Buhăianu, actualul director al Urban Serv. 

 


 

După ce acesta va fi ales în plenul Consiliului Local, în locul lui Buhăianu va merge director interimar tânărul social-democrat Mihail Gabriel Tănase, cel care a fost consilier local și în mandatul 2016-2020. 

Una dintre principalele modificări din Primăria Botoșani după câștigarea alegerilor locale de către Cosmin Andrei va fi și la funcția de city-manager, deținută de la înființarea ei de Adriana Zăiceanu, din mandatul 2008-2012 al lui Cătălin Flutur, care a rămas pe funcție și cu Ovidiu Portariuc și și-a menținut funcția și în mandatul de primar al lui Flutur între 2016-2020. 

În locul Adrianei Zăiceanu, PSD îl propune pe Mircea Andrei Magdalena, candidat pe lista de consilieri locali ai social-democraților, un tânăr apropiat mai mult de Doina Federovici, președintele PSD, decât de Cosmin Andrei, noul primar al municipiului Botoșani. 

Cele două schimbări nu au fost confirmate oficial de reprezentanții PSD Botoșani, nici de Doina Federovici, nici de Cosmin Andrei.