FOTO Vestra și Borcanul cu Ficțiune aduc din nou în scenă un eveniment nonconformist în vreme de pandemie

0Vlad Iftime, fondatorul Borcanului cu Ficțiune – platformă de creație pentru scenarii de film, proiect de implicare și responsabilitate socială Vestra destinat tinerilor pasionați de film, aflat la ediția a doua – a organizat și în acest an la Conacul Zăicești o seară cu proiecția unui film românesc, alături de invitații din zona cinematografiei, și anume regizorul Paul Negoescu și actorul Adrian Păduraru.

„Seara de Film” a avut loc joi, 15 octombrie, la Conacul Zăicești, eveniment în cadrul căruia tinerii aspiranți la premiul proiectului Borcanul cu Ficțiune și cinefili din împrejurimi s-au delectat cu must proaspăt și bucate tradiționale, într-un cadru special de toamnă. 

 


 

“Când eram tânăr mi-am stabilit câteva lucruri de care mă țin și astăzi, nu fără să mă mire și pe mine. De exemplu, că munca mea va fi un serviciu în beneficiul celorlalți și că o să fac asta prin antreprenoriat sau cultură. Tot atunci am observat că spuneam des că oamenii pot fi ce vor ei să fie, lucru pe care-l cred și acum și acest lucru încercăm să îl arătăm prin Borcanul cu Ficțiune. Cred că la Noica (Constantin Noica)  am găsit cândva ideea aceasta a ctitoriilor culturale și că ele sunt pe același nivel cu nevoile fiziologice obișnuite”, a declarat Vlad Iftime, fondatorul proiectului Borcanul cu Ficțiune.

În această seară specială a rulat lung-metrajul regizat de Paul Negoescu, “Două Lozuri”, film premiat la premiile GOPO în 2017. 

La eveniment au fost prezenți cei 5 finaliști, care se află în aceste zile la pensiunea “Cai de Vis” din Vârfu Câmpului și urmează să afle tainele unui scenariu câștigător. 

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță stabilite de autorități pentru prevenirea posibilelor infectări cu COVID-19. 

  

Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *