Administrație Politică Știri locale

Vom avea CL, dar nu și primar învestit! Șanse mari ca Andrei să nu depună jurământul marți. Procesul contestării validării lui are loc mâine



 


Cosmin Andrei, cel care a câștigat la 16 voturi diferență alegerile pentru funcția de primar al municipiului Botoșani, riscă să nu depună marți, 27 septembrie, jurământul de învestire în funcție, zi în care va avea loc și constituirea noului Consiliu Local al municipiului Botoșani. 

Hotărârea judecătorească prin care a fost validat ca și câștigător al alegerilor locale a fost atacată de echipa primarului în funcție Cătălin Flutur pe motiv că articolele de lege stipulate în hotărâre sunt abrogate. 

Apelul la decizia de validare a mandatului lui Cosmin Andrei se judecă vineri, 23 octombrie, la ora 12.00. 



 


Primarul în funcție spune că pe lângă procesul de vineri mai este un proces și săptămâna viitoare prin care se atacă validarea mandatului lui Andrei. 

”Fac asta pentru aflarea adevărului pentru că pe lângă zecile de declarații prin care persoane recunosc faptul că le-au fost dați bani ca să voteze cu un anume candidat, la nivel de Botoșani cheia generală nu s-a închis cu 50 de voturi, iar alegerile au fost câștigate la o diferență de doar 16 voturi. Trebuie să aflăm adevărul!”, a declarat Cătălin Flutur.  

Prefectul Dan Nechifor a declarat că noul Consiliu Local va fi constituit chiar dacă vor fi doar 18 consilieri din totalul de 23. 

”Legislația permite constituirea noului CL, chiar dacă sunt doar 18 consilieri validați. Nu se vor putea alege noii viceprimari, dar va fi constituit noul CL și se va aștepta validarea celorlalți consilieri”, a declarat prefectul Dan Nechifor. 

Primarul în funcție Cătălin Flutur a declarat că va fi prezent marți la constituirea noului Consiliu Local al municipiului Botoșani pentru că are termen legal 15 zile pentru a decide dacă rămâne sau nu consilier local.