Administrație Știri locale

Într-o comună de lângă Botoșani, 1,2 milioane lei pentru tablete și laptopuri la elevi și profesori, table interactive în școli 



 

O comună de lângă municipiul Botoșani atrage fonduri europene pentru a dota școlile cu table smart interactive, elevii și profesorii cu tablete și laptopuri. 

Este vorba despre comuna Răchiți, de lângă municipiul Botoșani, care a depus la sfârșitul lunii octombrie un proiect cu o valoare de 1,2 milioane lei în acest sens care va fi finanțat din fonduri europene prin POIM/Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19. 

Proiectul se numește „Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție medicală de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, precum și alte echipamente de acest tip, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2 în Comuna Rachiti, Județul Botoșani”.

 



 

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiți, a declarat că proiectul vizează toate școlile din comună. 

”Trăim o perioadă specială, unică, pe care nimeni nu era pregătit să o întâmpine și vrem să rezolvăm anumite probleme locale nu doar pentru această perioadă, ci pentru mult timp de acum înainte pentru că avem niște oportunități acum. Una dintre aceste oportunități este posibilitatea de a accesa fonduri europene pentru a duce sistemul de învățământ la un alt nivel din punct de vedere al dotărilor smart. Toate școlile din comună vor avea tablă smart, tablă interactivă, toți elevii vor primi tablete și profesorii laptopuri. Primăria Răchiți va accesa în următoarea perioadă toate sursele de finanțare din fonduri europene unde comuna este eligibilă, indiferent de valoarea proiectelor sau de destinația acestora. Unde ne încadrăm vom aplica pentru a atrage finanțări în comună”, a declarat primarul Florin Bulgaru