Administrație Știri locale

Primăria Botoșani începe distribuirea tichetelor sociale pentru masa caldă




Comunicat de presă

Primăria municipiului Botoșani, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), informează că, începând de mâine, 19.11.2020, reprezentanţii direcției vor distribui la domiciliul unor categorii de persoane, tichete sociale pentru servirea de mese calde.

Beneficiari vor fi persoanele cu vârste de 75 de ani împliniţi sau peste această vârstă, care au venituri la nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari (800 lei/lună).

Tichetele sociale pe suport electronic pentru servirea de mese calde vor fi distribuite conform OUG nr.115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, acordate din fonduri externe nerambursabile.

Distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic se va face de luni până vineri, între orele 11,00 – 15,00, de către reprezentanții DAS, pe baza legitimației de serviciu, la domiciliul beneficiarilor care vor prezenta actul de identitate în original.

Valoarea unui astfel de tichet social este de 180 lei/lună şi poate fi folosit exclusiv pentru servirea mesei calde în unităţile afiliate. Lista unităților de pe raza municipiului Botoșani care, în prezent, acceptă tichete sociale pentru mese calde, se află în plicul distribuit.

Acest proiect este cofinanțat din Fondul European pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (FEAD) prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD 2014 – 2020).

Fiecare plic conține următoarele:

  • Plicul ce conține cardul;                                 
  • Plicul ce conține PIN-ul;
  • Lista unităților partenere.                                                                            

Pentru informaţii suplimentare, DAS a pus la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 0231/583.230-interior 17, de luni până vineri, între orele 11:00-14:00.

Cabinet Primar

18.11.2020