Administrație Politică Știri locale

Marius Budăi: „USR trebuie să plece de la guvernare pentru că a mințit românii! Uniunea Salvați-i pe Români de USR-PLUS!”




Vicepreședintele Camerei Deputaților, social-democratul Marius Budăi a declarat astăzi că Uniunea Salvați România ar trebui să își schimbe numele în Uniunea Salvați-i pe Români de USR-iști!

 

„Niciunul dintre angajamentele pe care USR-PLUS și le-a luat în campania electorală nu sunt respectate! În schimb, membrii Coaliției de Guvernare de la USR-PLUS și PNL nu fac altceva decât să se certe permanent între ei, în pofida încercărilor președintelui Klaus Iohannis de a-i aduce la masa dialogului. Prima dintre promisiuni, și anume scutirea salariului minim de taxe și impozite s-a tradus prin înghețarea salariului minim, care, pe lângă faptul că nu mai crește, rămâne cu același regim de taxare și impozitare. Autostrăzile pe care le desenau pe hârtie înainte de alegeri rămân simple desene, noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, altminteri un critic al guvernărilor anterioare ca reprezentant al Asociației Pro Infrastructura, anunțând că lucrările la Comarnic-Brașov ar putea începe, cel mai devreme, peste… trei ani”, a declarat Marius Budăi.



 

 

Guvernul nu poate susține creșterile de venituri pentru populație pentru că nu a luat măsuri de susținere a economiei, ceea ce a dus la diminuarea drastică a veniturilor la bugetul de stat. Fostul Guvern Orban și actualul Executiv Cîțu sunt singurele vinovate pentru deprecierea veniturilor populației și pentru căderea economiei. Pandemia nu poate fi invocată drept scuză, atâta timp cât au cheltuit doar 1% din PIB în această direcție.


„Ministrul Justiției, Stelian Ion, a încălcat Referendumul pe Justiție, promovat de Dreapta în anul 2019, încă de la prima ședință de Guvern, când a promovat o OUG exact pe tema justiției. Mai mult, același Stelian Ion a anunțat că va modifica condițiile de pensionare a magistraților, astfel că s-a trezit cu un val de plecări din sistem. În fața acestei situații, ministrul Justiției a anunțat că va renunța la modificări, astfel că USR-PLUS a îngropat rapid o altă temă de-a sa de campanie, și anume pensiile speciale”, a subliniat deputatul PSD Botoșani.

 

Guvernarea de dreapta a transformat campania de vaccinare într-un eșec răsunător. Cele 100.000 de doze de vaccin rămase neutilizate din lotul alocat primei etape de vaccinare arată că nici măcar personalul medical nu are încredere în comunicarea Guvernului pe tema vaccinului.

 

„În plină pandemie ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu participă la conferințele de presă pe tema vaccinării, ci deleagă aceste atribuții secretarului de stat Andrei Baciu, dar, în schimb, dă comunicate de presă despre programul umoristic de la TVR din noaptea de Revelion. Mai mult, Voiculescu evită să se pronunțe pe tema programului de vaccinare, în vreme ce diverși deputați PNL declară public că nu au încredere în noul ministru USR-PLUS al Sănătății. Și peste toate acestea vaccinurile care ar trebui ținute la minus 70 de grade Celsius ajung la spitale în cutii de pizza, iar Ministerul Sănătății răspunde cu… glume pe rețelele de socializare”, a concluzionat Marius Budăi.

 

Acesta este tabloul noii guvernări PNL-USR-PLUS-UDMR: venituri înghețate pentru români, investiții în infrastructură amânate și pandemia scăpată de sub control! Salvați-i pe români de USR-iști!