De ce nu s-au recalculat pensiile a 5 milioane de români? Tot ce trebuia făcut în ultimul an, potrivit Legii, și nu s-a realizat

0 


Pensiile nu doar că nu cresc așa cum au votat parlamentarii, dar nici nu sunt recalculate în baza Legii votate de Parlament, iar vina este în integralitate a Guvernului. 

Aproape 5 milioane de pensionari, cu probleme medicale mare parte dintre ei, așteaptă nu doar majorarea pensiilor măcar cu rata inflației anuale, dacă nu cu ce a mai rămas de mărit din procentul de 40% din Lege, dar și recalcularea lor. 

Fostul ministru al Muncii, deputatul botoșănean Marius Budăi, ultimul ministru PSD al acestui minister, explică tot ce trebuia făcut de când a părăsit el funcția și până acum, ianuarie 2021, pentru a se respecta legislația în vigoare în ceea ce privește drepturile pensionarilor. 

Redăm integral postarea lui Marius Budăi pe contul său de Facebook:  


”Doamna Turcan, ați fost vicepremier în ultimul an și trei luni și v-ați trezit… abia acum?

Raluca Turcan – PNL a primit greaua moștenire de la Violeta Alexandru – PNL, dar dă vina pe PSD!

Noua Lege a Pensiilor, 127/2019, a fost adoptată de Parlamentul României în iulie 2019, cu termen de implementare integrală 1 septembrie 2021. Absolut niciun deputat nu a votat împotriva ei, indiferent de apartenența politică!

După promulgarea Legii 127/2019 de către președintele Klaus Iohannis s-a întrunit Consiliul de Administrație al Casei Naționale de Pensii Publice, care a stabilit calendarul măsurilor de adoptat, în vederea achiziției de hard și soft, necesare demarării procedurii de recalculare a celor aproximativ 5 milioane de pensii din sistemul public.

Guvernul PSD a fost demis prin moțiune de cenzură la începutul lunii octombrie 2019, dar a lăsat “foaia de parcurs” adoptată de CA al CNPP, pentru a fi pusă în aplicare în Ministerul Muncii.

În ianuarie 2021, la 1 an și 3 luni, după ce fostul ministru PNL al Muncii Violeta Alexandru nu a făcut nimic în vederea aplicării Legii 127/2019, noul ministru Raluca Turcan dă vina pe… PSD.

În loc să ne spună ce planuri are pentru aplicarea Legii Pensiilor, dat fiind faptul că în șapte luni trebuie pusă în practică, Raluca Turcan dă vina pe PSD, uitând că PNL guvernează din noiembrie 2019!”.  


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *