Administrație Știri locale

La inițiativa consilierilor locali USR, programul la Impozite și Taxe va fi prelungit în fiecare zi de miercuri




Cei doi consilieri locali USR încearcă să rezolve problemele punctuale cu care se confruntă botoșănenii când interacționează cu administrația publică locală, în timp ce consilierii PSD și PNL sunt în același război continuu de ani buni fără nicio finalitate bună pentru Botoșani. 

Pe grupul de Facebook Consiliul Local Botoșani, inițiat de consilierul local USR Raluca Curelariu pentru a prezenta activitatea din forul în care se stabilesc hotărârile de CL după care funcționează municipiul, a fost postat un mesaj legat de demersurile inițiate pentru a prelungi programul de la Direcția de Impozite și Taxe Locale pentru a putea evita cozile la care stau botoșănenii să-și plătească taxele. 

Nici această inițiativă nu este suficientă pentru a evita cozile de la fiecare început de an, deoarece programul ar trebui prelungit pe întreaga durată a perioadei în care se acordă facilitatea de 10% la plata taxelor și impozitelor locale care este atât de atractivă pentru mulți dintre botoșănenii care vor să facă economii la bugetul propriu, dar este un început.

În plus, ar trebui să fie accesibilă plata on-line a taxelor locale, suntem totuși în 2021.





”Azi, împreună cu Marcel Gheorghiță, cu ajutorul aparatului din primărie, am avut o întâlnire cu directorii Direcției de Taxe și Impozite, respectiv SPCLEP Botoșani.

Discuția a venit ca urmare a proiectului de hotărâre depus de către noi în vederea modificării programului de lucru al acestora și implementării sistemului de programări online la SPCLEP Botoșani.

Discuția a fost extrem de constructiva. Am găsit multă deschidere din partea ambelor servicii.

Ca și concluzie, în cel mai scurt timp (1-2 săptămâni) programul la taxe și impozite va fi prelungit pana la ora 18.00 în fiecare zi de miercuri.

Tot miercurea au program prelungit și cei de la SPCLEP Botoșani.

În ceea ce privește implementarea programărilor online, am găsit și din punctul acesta de vedere deschidere. Urmează să găsim și soluția tehnică pentru a rezolva această situație.

Vă ținem la curent”, a postat Raluca Curelariu