Administrație Știri locale

Cătălin Silegeanu: ”Noi locuri de parcare la fiecare bloc și parcări supraetajate, rămân doar promisiuni electorale sau vor deveni realitate?” 




Comunicat de presă, Cătălin Silegeanu, om politic: 

”Noi locuri de parcare la fiecare bloc și parcări supraetajate, rămân doar promisiuni electorale sau vor deveni realitate?

Lipsa locurilor de parcare din municipiul Botoșani reprezintă o problemă apăsătoare pentru fiecare dintre noi. Indiferent că locuim la bloc sau la casă, indiferent că avem loc concesionat sau nu, tot ne confruntăm cu această problemă în cursul zilei, atunci când mergem la serviciu sau avem câte ceva de rezolvat într-o zonă mai aglomerată a orașului și este foarte dificil să găsim un loc de parcare.  

 

Totuși, rezolvarea acestei situații ne-a fost promisă de Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, chiar în luna septembrie a anului trecut. Domnia sa a expus public în campania electorală pentru alegerile locale, modalitatea prin care va crea în regim de urgență pentru botoșăneni cât mai multe locuri de parcare printr-un proiect de parcare supraetajată chiar pe ruinele de la Baia Centrală și în spatele clădirii de la Casa Cărții, dar și crearea de noi parcări pentru fiecare bloc în parte, cu sistem de monitorizare video.



Stau și mă întreb, ca orice botoșănean care are așteptări de la noul primar al municipiului nostru, unde este acel regim de urgență despre care ne vorbea Cosmin Andrei în campania electorală? Acuși sunt patru luni de când a câștigat alegerile și nu am auzit să pună în aplicare această promisiune privind parcările, să inițieze vreun proiect, să vină cu un plan bine pus la punct, să facă ceva pentru botoșănenii care și-au pus speranțele într-o schimbare atunci când l-au ales.

 

Eu nu vreau să critic pe nimeni, dar în schimb vreau sa atrag atenția atât autorităților locale, cât și celor județene, că pe toată durata celor patru ani de zile le voi monitoriza îndeaproape activitatea la instituțiile pe care le conduc și pentru care au fost aleși de botoșăneni, precum și punerea în aplicare a tuturor promisiunilor din campania lor electorală.

 

Iată ce a comunicat Cosmin Andrei în luna septembrie, 2020, mass-mediei locale: „Imediat cum ajung primar al municipiului Botoșani, împreună cu locuitorii fiecărui cartier și cu asociațiile de proprietari voi face evaluarea necesarului de parcări de la fiecare bloc și cu toții vom stabili locurile unde să amenajăm spații corespunzătoare, cu sistem de monitorizare video. În zona centrală a orașului, mai exact pe ruinele de la Baia Centrală și în spatele clădiri de la Casa Cărții voi lansa în regim de urgență, procedura pentru  construcția unor parcări supraetajate, moderne, care să acopere necesarul de locuri de parcare din toată zona centrală a orașului”.

 

Tot ce își doresc este  ca Botoșaniul să fie tratat cu respect de fiecare primar din județ, de  fiecare ales local, să demonstreze  că le pasă și să-și facă datoria față de cetățenii care  le-au acordat încrederea.

 

Sa sperăm că nu o să-l vedem pe Cosmin Andrei preluând  proiectele domnului  Flutur că și cum ar fi realizări ale lui ..Cum a făcut și cu proiectul  străzii Adrian Adamiu și se va apuca serios de treabă . Însă la cum se mișcă lucrurile prevăd că peste 4 ani o sa avem doar scuze din partea primarului Cosmin Andrei că nu a făcut nimic că nu are, nu poate și că ar fi fost mai ușor să ai bugetul Clujului într-un oraș că Botoșani.”

Cătălin Silegeanu, om politic