Administrație Știri locale

FOTO Primarul Cosmin Andrei a stat la coadă la plata taxelor și impozitelor locale. Este primul edil-șef care face asta. Putea să le plătească și on-line

 


O acțiune de imagine, dar și de normalitate! Primarul Cosmin Andrei a stat la rând să își plătească taxele și impozitele locale, fiind primul primar care stă la coadă la Direcția de Impozite și Taxe Locale și care și mediatizează acest aspect. Desigur, primarul avea la dispoziție și plata on-line a taxelor locale pentru a evita statul la rând.  

Cele câteva zeci de minute petrecute alături de botoșănenii care așteptau afară să poată intra în sediul DITL pentru achitarea taxelor locale și pentru a beneficia de bonificația de 10% au fost și un prilej de a discuta cu aceștia și de a le afla nemulțumirile. 

Primarul Cosmin Andrei a postat imagini pe pagina sa de Facebook, alături de câteva rânduri despre întâlnirea cu botoșănenii care stăteau la rând să își plătească dările locale. 



 

”Mi-am propus de mai mult timp să fac vizite neanunțate în direcțiile și serviciile subordonate Primăriei și Consiliului Local Botoșani.

Azi am ales Direcția de Impozite și Taxe Locale (DITL), cu scopul de a verifica, printre altele, modul cum sunt serviți contribuabilii, cât timp își petrec în așteptare pentru a-și putea achita taxele și impozitele, modul de organizare al acestei instituții și personalul care deservește cetățenii botoșăneni.

Cu această ocazie, am ales să-mi achit și eu dările către stat, stând la coadă și așteptându-mi rândul, deși de regulă plătesc taxe și impozite online.

Aproximativ 30 de minute am stat la coadă, timp în care am aflat multe. După cum am mai declarat, cetățenii sunt cei mai buni consilieri ai primarului. Timpul de așteptare se datorează măsurilor luate în actualul context pandemic.

Într-un final, am reușit să intru în incinta DITL și să-mi achit taxele.

După această experiență am ajuns la anumite concluzii. Sunt lucruri în această instituție care pot fi îmbunățățite în folosul și avantajul cetățenilor. Putem porni de la o mai bună informare a botoșănenilor, referitoare la programul de activitate al instituției. Mulți din cei cu care am împărțit azi timpul nu știau, de exemplu, că în fiecare miercuri, programul de lucru al DITL este în intervalul 10:30 – 18.00, sau că anumite taxe se pot achita și la Casa Cărții, respectiv în incinta Uvertura Mall.

Am câteva idei schițate, pe care le voi discuta cu conducerea DITL. Una din acestea aste amplasarea unor monitoare LED, la ghișee, pe care să ruleze în permanență informații utile cetățenilor.

MÂINE VA FI O ZI LA FEL DE INTERESANTĂ!”, a postat Cosmin Andrei pe pagina sa de Facebook