FOTO Liceeni de a IX-a și a X-a au cântat din Maria Tănase, Ileana Sărăroiu ori Gigă Petrescu. Tinerii de la Cenaclul de Vineri la primul recital din 2021

0
Duminică seară, pe scena Old School, începând cu orele 18.30, a avut loc un show care a încântat botoșănenii, reușind să îi strângă în număr mare în fața talentelor muzicale dar și a valorii pe care tinerii orașului nostru o arată. 

După o lungă pauză, poate prea lungă pentru cei ce frecventează ori au mai auzit de manifestările culturale care au loc din vară în localul marca Gelu Graur prin care se promovează tinerii botoșăneni, s-a revenit în Old School cu un recital care a impresionat puternic și tinerii, cât și adulții, care s-au făcut parcă una și aceeași mulțime, cu aceleași idealuri și bucurii, deși respectând distanțarea și toate măsurile de combatere SARS-Cov2. Recitalul marca Cenaclului de Vineri, condus de Marieva Roșu și sprijinit puternic de Gelu Graur, a avut ca scop refacerea unei seri interbelice de romanțe și lăutarie, bifând melodii ale Mariei Tănase, Ileanei Sărăroiu ori Gică Petrescu. 

„România Old School”, așa cum a fost intitulat spectacolul weekend-ului în localul iubit de public pentru muzica bună pe care o propune, a adus voci promițătoare, toate școlite pe băncile Liceului de Artă „Ștefan Luchian” – Cătălina Vecliuc (clasa a XII-a), Elisabeta Șeremet (Clasa a IX-a), Marieva Roșu (Clasa a X-a), debutul promițător al lui Nectarie Cazaciuc (Clasa a IX-a), cât și acompaniamentul live al lui Adrian Mircescu (Clasa a IX-a) și Angel Babii (Clasa a X-a).

Seara, pe de-o parte cu un iz mieros de romantism în stilul Dragobetelui ce se apropie, pe de alta cu stilul tineresc și plin de viață al unei imaginate cârciumi vechi și pline de cochetării și muzică autentică, a propus și o expoziție de bijuterii de cupru handmade, încrustate cu pietre prețioase de tot felul, realizate de botoșăneanca Gabriela Hrițcu. 

Terminându-se cu clipe bune de aplauze și cu multă bucurie, acompaniați de public în multe dintre cântecele interpretate, tinerii Cenaclului de Vineri au readus mai mult și mai bine decât ar fi crezut chiar și ei spiritul unor ani dispăruți și atât de frumoși în întreaga lor valoare culturală și artistică. 

 

„Se spune că tineretul uită adesea și încearcă mereu să aducă noul și revolta în toate, cu atât mai mult în artă. Grupul acesta de oameni frumoși care a reușit în această seară să aducă veselia cu o mică întoarcere în timp demonstrează că pentru artiștii ce vor să fie artiști în toate, trecutul glorios va fi mereu un punct de referință, reinterpretat ori brut, însă mereu parte din noi, din cultura și din evoluția noastră. Orice s-ar spune, artistul rămâne omul care visează la sine și la lume în alte vremuri…” (Marieva Roșu)

Articol trimis de Marieva ROȘU
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *