Administrație Știri locale

1,9 milioane lei din fonduri europene pentru amenajarea unui părculeț de 990 mp pe Aleea Nucului




După atragerea unei finanțări europene pentru modernizarea zonei Adamiu, din fosta zonă industrială, o nouă zonă din oraș va căpăta o altă față prin investiții din fonduri europene. Este vorba despre zona de pe Aleea Nucului, care va fi reabilitată cu fonduri externe, grație proiectului „Îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunităților marginalizate – amenajare zonă de recreere Aleea Nucului nr. 12 A în municipiul Botoșani”.

❗Proiectul este derulat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”. 

💰Contractul, în valoare de 1,9 milioane de lei, a fost semnat de Autoritatea de Management Regio (AMPOR) iar acum urmează obținerea semnăturilor beneficiarului. 

🗓️Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 24 de luni. 

Printr-o abordare complexă, acest proiect reprezintă un prim pas în rezolvarea problemelor infrastructurale, sociale și economice concentrate în această zonă devaforizată și marginalizată. 



 

✅Va fi amenajat un părculeț de 990 mp cu zone de recreere, spații de joacă, zone de sport, spații de relaxare, zonă verde și alei pietonale, la standarde moderne și sigure de funcționare.

✅Va fi facilitat accesul pentru minim 219 de persoane (locuitori ai comunității marginalizate) la activități sportive și recreaționale.

✅Se va realiza o infrastructură de alei pietonale și de rețele edilitare. 

✅Parcul va fi dotat cu 3 cișmele de apă și 7 sisteme pentru irigat. 

✅Vor fi dotări cu mobilier urban, toalete publice, echipamente de joc şi sport. Mobilierul de relaxare va fi compus din 11 banci tip SMART, 2 echipamente tip complex de joacă pentru copii, 3 echipamente cu arc elicoidal, 6 echipamente pentru parcurs, sănătate și 6 mese de șah.

✅Vor fi montați și 16 stâlpi de iluminat dar și 6 camere video cu senzori de mișcare și capacitate de stocare.

SURSA: Primăria municipiului Botoșani