FOTO Prima „Vineri verde” a prefectului Dan Nechifor. Ca exemplu pentru bugetari, și șefa Gărzii de Mediu a mers pe jos la muncă

0
Reprezentantul Guvernului a dat startul campaniei ’’Vinerea Verde’’ lansată chiar astăzi de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, venind pe jos la serviciu în această dimineață. Dan Nechifor a invitat ieri și alți angajați ai Instituției Prefectului să participe la exercițiul anti-poluare, care, dacă se va transforma într-o cutumă românească, poate fi un pas spre reducerea noxelor din aer cauzate de funcționarea autoturismelor personale în marile orașe ale României. 

 

Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, campania celor de la mediu încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și implicit, a emisiilor de carbon. ”Vinerea Verde” își propune ca până la sfârșitul acestui an, cel puțin unul din patru angajați să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun și să renunțe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal. Totodată, obiectivele campaniei vizează amenajarea spațiilor de parcare a bicicletelor în apropierea instituțiilor publice, dar și achiziționarea, de către aceleași organisme și în funcție de posibilitățile bugetare, a autovehiculelor electrice și hibrid, astfel încât într-un orizont temporar determinat, parcurile auto ale instituțiilor publice să fie mai puțin poluante. 

 

Prefectul Dan Nechifor a adresat joi, 11 martie, prin intermediul mass-mediei locale, invitația de a achiesa la campania ”Vinerea verde” tuturor șefilor instituțiilor deconcentrate din Botoșani, rugându-i să dea un exemplu personal ce va avea, cu siguranță, un mai mare impact asupra modalității de deplasare la serviciu a angajaților, decât simplul apel. Prefectul consideră că un astfel de obicei, ce s-ar putea încetățeni la Botoșani, ar fi benefic nu doar pentru aerul pe care îl respirăm, ci și pentru circulația rutieră din ce în ce mai dificilă în municipiul – reședință de județ.     

Și șefa Comisariatului Gărzii de Mediu Botoșani, Cristina Kashyap, a mers pe jos la muncă astăzi pentru a da un exemplu subalternilor și celorlalți șefi de instituții.

  


Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *