Administrație Politică Știri locale

Oleniuc, subprefect, președinte PLUS: ”Reformele începute de Vlad Voiculescu trebuie să continue!”





Demiterea lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății de către premierul Florin Câțu este considerată ca fiind o situație ”foarte tristă” de către Magda Oleniuc, subprefectul județului Botoșani și președintele PLUS.

 

Într-o postare pe pe pagina de Facebook, Magda Oleniuc a precizat că reformele începute de Voiculescu ar trebui duse la finalizare pentru reformarea sistemului sanitar românesc.

Aceasta susține că partidele aflate acum la guvernare trebuie să respecte votul românilor și așteptările acestora pentru modernizarea țării, în caz contrar la următoarele alegeri va fi un val de nemulțumire.

Magda Oleniuc este unul dintre liderii din teritoriu apropiat de Vlad Voiculescu și prin relația cu acesta a reușit să atragă la Botoșani mai multe donații constând în materiale de protecție sanitară la începutul pandemiei de Coronavirus, donații făcute de ONG-urile din jurul fostului ministru al Sănătății.



 

 

”Este foarte tristă situația în care s-a ajuns. Escaladarea unei „simple probleme de comunicare” la nivelul Ministerului Sănătății a creat o criză în coaliție. Cred că în Alianță trebuie să fie deschidere și stabilirea unor obiective clare. În felul acesta, indiferent de cine o conduce, „armata” știe în ce direcție trebuie să lupte. De aceea, reformele începute de Vlad Voiculescu trebuie să continue! În special organizarea transparentă și pe criterii clare (publice!) a concursurilor pentru Casele Județene de Asigurări de Sănătate. Acele concursuri trebuie să se facă, în cel mai transparent mod și pe criterii de competență! Orice întârziere, amânare sau anulare ar fi un semnal greșit din partea guvernării noastre cu privire la dorința reală de a însănătoși sistemul de sănătate!

PLUS are o resursă importantă de oameni competenți și de aceea este partenerul cel mai apropiat al USR. Înțelegem foarte bine că trebuie să fie și compromisuri, însă acestea presupun doar negociere și dialog, nu și renunțarea la principii și la drumul nostru asumat de a schimba ceva în bine în țara noastră. Sunt sigură că atât pe plan local, cât și la nivel Central, PLUS se va asigura de continuarea reformelor și de urmărirea obiectivelor pentru care oamenii ne-au votat! Altfel, dezamăgirea românilor va înghiți orice partid care nu înțelege pentru ce a fost votat!”, a postat Magda Oleniuc pe Facebook.