Administrație Știri locale

Premii pentru câștigătorii concursului de idei de amenajare a sensurilor giratorii




Primăria Municipiului Botoșani a găzduit vineri evenimentul de premiere a câștigătorilor concursului de idei de îmbunătățire peisagistică a sensurilor giratorii, derulat în contextul intervențiilor cuprinse în Strategia de Dezvoltare Locală a Grupului de Acțiune Locală Botoșani pentru Viitor. 

Cele patru sensuri giratorii care au făcut obiectul concursului sunt situate în zona de intervenție a GAL Botoșani pentru Viitor, regăsindu-se în intersecțiile Grivița- Tudor Vladimirescu- Donici, Tudor Vladimirescu- Împărat Traian, Împărat Traian- Octav Onicescu și Grivița- Independenție- Dreptății.

În urma concursului, derulat prin mijloace online, atât prin intermediul SEAP cât și prin publicare pe site-ul Primăriei Botoșani, au fost acordate 3 premii. 

 



 

Premiul  întâi, în valoare de 1.500 de lei, a fost adjudecat de Ioana Orășanu- Cnej, învățător la o școală gimnazială și voluntar la o asociație nonguvernamentală. 

Premiul al doilea, de 900 de lei, a fost înmânat Mirabelei Agoroae, inginer la o societate privată și freelancer în domeniul proiectării, amenajării și întreținerii spațiilor verzi. 

Premiul al treilea, de 600 de lei, a fost oferit artistului plastic Andrei Alupoaie.

Câștigătorii au fost desemnați de un juriu din care au făcut parte reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România-Filiala Teritorială Nord-Est, Direcției Județene pentru Cultură Botoșani și Primăriei Municipiului Botoșani.

Diplomele au fost acordate de către primarul Cosmin Andrei. „Vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră în dezvoltarea orașului nostru și vă felicit pentru creativitatea de care ați dat dovadă”, a fost mesajul primarului Cosmin Andrei. 

Soluțiile cuprinse în lucrarea câștigătoare vor fi preluate în tema de proiectare ce va sta la baza realizării documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a proiectului tehnic în baza căruia vor fi derulate efectiv lucrările. 

Pentru reabilitarea celor patru sensuri giratorii, este disponibilă o sumă de 195.000 de euro, pentru accesarea căreia Primăria Botoșani va depune o fișă de proiect până la jumătatea lunii iulie la GAL Botoșani pentru Viitor. 

 

Cabinet Primar