Administrație Știri locale

După asfaltări, Magopeț modernizează TOATĂ rețeaua de iluminat. Ibăneștiul va fi iluminat cu LED-uri





Primarul care la fiecare manifestare publică spune că își iubește comuna o arată și prin fapte. Romică Macopeț, primarul comunei Ibănești, a anunțat pe contul său de Facebook faptul că a mai obținut o finanțare prin care va moderniza comunitatea locală.

După investițiile în școli și rețeaua de drumuri și poduri, Ibănești va investi și în modernizarea completă a ilumintului public.

Lămpi LED care să asigure un sistem de iluminat public modern și care să consume puțin vor fi montate pe străzile comunei Ibănești fără ca din bugetul local să se consume resurse importante financiare.

 

 

Continuăm proiectele destinate dezvoltării comunei Ibănești! Se modernizează sistemul de iluminat public! Administrația Fondului de Mediu, finanțatorul proiectului, a comunicat lista proiectelor aprobate pentru modernizarea iluminatului public, iar comuna Ibănești se află printre acestea! Obiectivul Programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a sistemelor de iluminat public. Scopul Programului vizează îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu LED care să determine o eficienţă energetică ridicată. Va fi un sistem de iluminat public modern și mult mai economic decât cel cu becuri clasice. Nu în ultimul rând, mentenanța sistemului se va face mult mai ușor. Toți locuitorii comunei Ibănești vor beneficia de un iluminat public modern! Experiență și responsabilitate! Continuăm împreună!”, a declarat primarul Romică Magopeț.

Obiectul Programului îl reprezintă modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemelor de telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţii.

Indicatorii de performanţă ai Programului sunt:

a)scăderea consumului anual de energie primară în iluminat public;

b)scăderea anuală estimată a gazelor cu efect de seră;

Prin realizarea investiţiei se vor atinge următoarele obiective: economie de energie, durată de viaţă mărită a sistemului de iluminat public, eficienţă luminoasă.