Centrul Vechi, atât de dorit de botoșăneni pentru promenadă și atât de ignorat de autoritățile locale!

0
Unul dintre punctele dureroase ale municipiului Botoșani este Centrul Vechi, unde astăzi „tronează” mizeria și delăsarea celor care au fost  și care sunt acum la conducerea Primăriei Botoșani. Noi, ca și partid politic, considerăm că nu se poate să lași istoria unui oraș să se piardă și să nu iei nicio inițiativă pentru revitalitarea Centrului Vechi, în calitate de primar al unui municipiu, reședință de județ, cu o încărcătură istorică atât de puternică, cum este Botoșaniul.

„Oriunde te duci, în țară sau în străinătate, în centru pulsează viața socială, raportându-ne bineînțeles la condițiile impuse de Covid-19,  dar acum  chiar s-au mai relaxat restricțiile și cetățenii simt nevoia de plimbare în aer liber, de socializare cu prietenii la o terasă și stau și mă întreb de ce nu poate fi o locație bună și Centrul Vechi din orașul nostru ? Pot spune că mă uit cu  admirație la alte primării din țară cum au știut să reabiliteze clădirile vechi și să le pună  în valoare, iar majoritatea evenimentelor artistice s-au desfășurat acolo. Față de noi, acele administrații locale au știut să-și conserve clădirile de patrimoniu, să le dea utilitate și să sporească atractivitatea zonelor istorice. În loc să aducă oamenii spre centru, municipalitatea noastră i-a îndreptat treptat către marginea orașului, plasând toate acțiunile acolo și lăsând de izbeliște cea mai frumoasă zonă a municipiului Botoșani”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.  

 

Cu toții, am sperat ca noua conducere a Primăriei Botoșani, să facă o schimbare în bine și să contribuie la revitalizarea Centrului Vechi, mai ales că  a fost un subiect de campanie discutat în alegerile locale și iată că ne vedem după opt luni de zile de când și-a început activitatea noul primar, însă fără nicio schimbare încât să ne determine să ne dorim o promenadă pe străzile din Centrul Vechi.

„Totuși, să nu uităm  dragi aleși locali, că în Centrul Vechi sunt cele două ctitorii domnești ale Elenei Rareș – Biserica Sf. Gheorghe și Biserica Uspenia, locul în care a fost botezat mare nostru  poet, Mihai Eminescu, de aceea ar fi trebuit să știm să ne putem în valoare istoria  și să înțelegem cu toții că cine nu își cunoaște trecutul, nu are viitor!”, a adăugat președintele ALDE Botoșani.

Din păcate, Centrul Vechi nu a fost întreținut de către autoritățile locale și se degradează de la o zi la alta. Mai mult decât atât, mizeria și  lipsa siguranței sunt alți factori care generează distanțarea de această zonă.  Un prim pas pentru revitalizarea acestei zone, ar fi prin adoptarea măsurilor de atragere a investitorilor, concomitent cu sporirea acțiunilor de salubrizare și a celor de ordine publică. 

Concluzionăm prin a transmite celor din conducerea Primăriei Municipiului Botoșani  că identificarea unor soluții favorabile pentru revitalizarea Centrului Vechi, nu trebuie să fie o problemă întrucât echipa ALDE Botoșani se pune la dispoziția dumnealor, fără nicio obligație, prin prezentarea unor idei clare și concrete ce va ajuta la implementarea unui program în acest sens, atât de așteptat de botoșăneni de ani de zile.

Comunicat de presă- Filiala ALDE Botoșani
Niciun comentariu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *